duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Revoltător! Senatorul PNL, Virgil Guran, ADMITE că impunerea certificatului verde...

VIDEO | Revoltător! Senatorul PNL, Virgil Guran, ADMITE că impunerea certificatului verde este neconstituțională, dar trebuie adoptată oricum: Trebuie să se ajungă sub orice formă la vaccinare

Senatorul PNL, Virgil Guran, a declarat cu seninătate că este conștient de faptul că impunerea certificatului verde la locul de muncă este neconstituțională, dar că trebuie adoptată pentru că „trebuie să se ajungă sub orice formă la vaccinare”.

La faptul că moderatorul i-a atras atenția că s-ar putea crea un precedent periculos din punct de vedere constituțional, Virgil Guran a fost de acord, dar nu și-a schimbat opinia, ba mai mult, a întărit faptul că certificatul verde este neconstituțional.

„Trebuie să se ajungă sub orice formă la vaccinare. Dacă asta este o metodă să-i forțeze să se vaccineze, că nu prea e constituțional…Nu e constituțional.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Eu cred că suntem în război și în război iei unele măsuri… Este posibil să se creeze un precedent.

Dacă o luăm pe această analiză (a Constituției – n.r.), e clar că nu trebuie să ajungem la un certificat verde. Ca să fie constituțional ar trebui să se schimbe Constituția”, a spus Guran.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Virgil Guran a fost consilierul premierului Ludovic Orban pe probleme de siguranță și ordine publică.

Pe 12 mai, în plină stare de urgență și carantină națională, pe-atunci consilierul Guran a fost surprins organizându-și ziua de naștere cu peste 50 invitați, la un restaurant din București.

În acea perioadă, românii puteau ieși din casă numai pe baza unei declarații pe propria răspundere și doar pentru „motive întemeiate”.

Certificatul de vaccinare sau verde se află în dezbaterea Camerei Deputaților. O formă a legii, care prevedea obligativitatea documentului pentru mare parte din angajații de la stat și pentru firmele cu minim 50 de angajați, a fost respinsă de Senat.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

 1. Sanatatea publica nu este in pericol atat timp cat cetatenii pot opta pentru a se vaccina gratuit. Vaccinul ii va feri de Covid-19 si de forme grave pe cei ce doresc sa fie protejati.
  Nu poti veni cu argumentul asta cum fac multi. Daca vaccinul ofera protectie nu au de ce se teme. Sau poate vaccinul nu e destul de bun ca sa ii protejeze suficient nici pe cei vaccinati si de aceea au nevoie de ajutorul statului pentru a impune legi abuzive?
  Cat despre alegerea nevaccinatilor, fiecare cetatean decide ceea ce alege in functie de riscurile vs beneficiile pentru sanatatea sa, pe care el le considera a fi riscuri sau beneficii, nu statul.
  Rolul statului e sa informeze, sa recomande dar intotdeauna in ceea ce priveste sanatatea sa si integritatea sa, cetateanul trebuie sa aiba ultimul cuvant.
  Cat despre certificat, acesta nu e decat o forma de constrangere si segregare a societatii.
  Sa o spunem pe-a dreapta, rolul sau in prevenirea transmiterii si raspandirii Covid-19 e nul, atat timp cat vaccinurile nu previn transmiterea, infectarea.
  Daca am fi sinceri si scrupulosi, am recunoaste faptul ca doar testarea regulata de Covid-19 si testele regulate de anticorpi pot sta la baza unui certificat temporar, acordat pentru accesul la adunari mari de oameni sau concerte, nicidecum dovada vaccinarii.
  De aceea, scrupulos vorbind, in prevenirea transmiterii, si vaccinatii si nevaccinatii ar trebui tratati la fel. Singurul atu al vaccinarii e ca nu vor face forme grave dar asta nu ajuta lumea sa scape de virus in sine. E un virus cu care din pacate va trebui sa ne obisnuim, sa fim mai responsabili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE