sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEVIDEO Raed Arafat a anunțat noile relaxări de Crăciun și Anul Nou:...

VIDEO Raed Arafat a anunțat noile relaxări de Crăciun și Anul Nou: Obligativitatea măștii la exterior, eliminată. Persoanele cu un test negativ pot intra în Mall

ACTUALIZARE 21:30 Raed Arafat, directorul DSU, a anunțat că se propune eliminarea interdicției de circulație pe timpul nopții, purtarea măștii nu va mai fi obligatorie în spațiile deschise, cu unele excepții, iar accesul în mall-uri și magazinele mari va fi permis și persoanelor testate, nu doar celor vaccinate sau trecute prin boală.

„Clar că situația noastră acum e una mai bună decât acum două-trei săptămâni”, a afirmat Raed Arafat ,marți seară, la finalul ședinței CNSU.

Conform acestuia, se propune eliminarea interdicției de circulație a persoanelor nevaccinate în cursul nopții, crește intervalul orar de la ora 21:00 la ora 22:00 pentru magazine, restaurate și activități economice care aveau limită de închidere ora 21:00.

Se elimină obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise cu excepția celor aglomerate, precum stații de autobuz. În transportul în comun și spații închise, masca de protecție este obligatorie, la fel și în piețe, târguri, locuri unde se formează cozi.

Accesul în mall-uri va fi permis nu doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, ci și persoanelor testate cu test PCR sau antigen rapid.

La magazinele mici, până la 200 de metri pătrați suprafață, va trebui să se stabilească un număr maxim de persoane, asigurând 4 metri pătrați de persoană, și se va permite accesul fără certificat verde. Activitățile limitate cu 30% din capacitate – cinematografe, teatre, activități sportive – vor permite accesul publicului până la 50% din capacitate. În noaptea de Crăciun și de Revelion nu vor fi restricții referitoare la ora de funcționare a restaurantelor și agenților economici, dar cu limită de 50% și cu prezentarea certificatului verde COVID, a precizat Arafat.

În unitățile de cazare vor fi primite și persoanele testate, nu doar cele vaccinate sau trecute prin boală. Modificările sunt propuse a fi adoptate miercuri, prin hotărâre de guvern, existând posibilitatea ca acestea să sufere modificări, a precizat Arafat. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a menționat că în noaptea de Anul Nou vor fi permise “activități specifice”, dar organizatorii vor avea obligația de a se asigura că se respectă măsurile de sănătate publică. În restaurante, vor avea acces cei cu certificat verde, în limita a jumătate din capacitate.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Purtatul măștii la exterior nu va mai fi obligatoriu, iar programul magazinelor ar putea fi prelungit până la ora 23:00.

Aceste decizii sunt gata să fie luate de Guvernul Ciucă, relevă surse citate de siteul G4 Media, cunoscut apropiat la PNL.

O ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) în acest sens are loc marți seară pentru aprobarea acestor măsuri.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

De asemenea, petrecerile de Revelion ar putea fi permise până la orele dimineții.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE