joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Proteste masive la Paris, Stockhlom, Manchester și alte mari orașe...

VIDEO | Proteste masive la Paris, Stockhlom, Manchester și alte mari orașe europene. Oamenii s-au săturat de restricții și spun că vaccinurile creează discriminare

Mii de persoane au protestat în centrul Parisului și în alte orașe din Franța față de introducerea permisului de vaccinare și față de restricțiile antiepidemice impuse de Administrația Emmanuel Macron, manifestanții scandând “libertate” și denunțând marginalizarea persoanelor nevaccinate.

Protestele sunt organizate de Mișcarea “Vestele Galbene”, care denunță de câțiva ani erodarea nivelului de trai în Franța. Manifestanții contestă restricțiile antiepidemice, introducerea permisului de vaccinare, creșterea ratei șomajului și politicile sociale ale președintelui Emmanuel Macron și Guvernului Jean Castex.

În centrul Parisului, manifestanții au scandat “Libertate” și au denunțat “starea de apartheid”, segregarea persoanelor nevaccinate, conform cotidianului Le Figaro.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Proteste similare au loc în orașele Valence, Brest, Vannes şi Alençon, conform publicației Ouest France. “Macron, nu vrem permisul tău”, au scandat protestatarii în centrul orașului Valence, conform postului France Bleu. Protestele au devenit deja o regulă în Franța, iar săptămâna trecută, în Paris, protestatarii i-au dat replica lui Macron, preluându-i expresia considerată sulfuroasă și strigând: “Te vom scoate din sărite”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

“În democrație, niciun cetățean nu trebuie să fie amenințat”, afirmă Richard Ferrand, președintele Adunării Naționale, Camera inferioară a Parlamentului Franței, cerând procese împotriva persoanelor care au amenințat parlamentari din cauza opoziției față de permisul de vaccinare, conform DCnews.

Mii de oameni au manifestat și în cele mai mari orașe ale Suediei împotriva folosirii certificatelor de vaccinare, iar aceștia au protestat pașnic pe străzile orașelor. Europarlamentarul Christian Terheș a fost prezent la manifestația din capitala Suediei.

Aproximativ 9.000 de oameni au mărșăluit pe străzile Stockholmului până în piața Sergels Torg scandând „Nu certificatelor de vaccinare, da libertății”, într-un protest organizat de un grup care se autointitulează Mișcarea pentru Libertate.

Una dintre manifestante, Julia Johansson, în vârstă de 30 de ani, a spus că vaccinurile „creează discriminare între oameni”.

Al doilea marș ca mărime din Suedia a avut loc la Göteborg, unde demonstrație a adunat în jur de 1.500 de oameni, conform Arabnews.

În Manchester, în Piccadilly Gardens a avut loc un protest împotriva deciziei guvernului de a impune vaccinările obligatorii împotriva Covid-19 pentru personalul din sănătate, conform Manchester Evening News.

Demonstrația face parte dintr-o campanie națională care solicită să se acorde „libertate de alegere” celor care lucrează în domeniul sănătății. De curând, premierul britanic Boris Johnson a anunțat în Parlament că restricțiile anti Covid impuse de Guvern vor fi ridicate începând de săptămâna viitoare, dar această decizie nu vizează și personalul medical.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Decizia a stârnit temeri că va exista un exod al cadrelor medicale, deoarece serviciul de sănătate se confruntă cu presiuni de personal fără precedent. Acest lucru s-a întâmplat de altfel în Statele Unite ale Americii, unde spitalele au rămas fără personal din cauza vaccinării obligatorii.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE