vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Protest masiv la Roma împotriva certificatului verde. Mase imense de...

VIDEO | Protest masiv la Roma împotriva certificatului verde. Mase imense de oameni au mărșăluit pe străzile Capitalei Italiei spre biroul premierului Mario Draghi

Mii de manifestanți au mers sâmbătă pe străzile principale ale Romei, mulți ciocnindu-se cu poliția, pentru a protesta împotriva unei reguli guvernamentale care impune vaccinuri COVID-19 sau teste negative pentru a putea merge la job începând cu săptămâna viitoare.

Certificatul, cunoscut sub numele de „Green Pass”, intră în vigoare pe 15 octombrie și se aplică locurilor de muncă publice și private. Protestatarii au organizat mai întâi un protest puternic în Piazza Del Popolo. Apoi, manifestanții au părăsit piața și s-au ciocnit cu poliția în timp ce se îndreptau spre Parcul Villa Borghese din apropiere și apoi pe Via Veneto, într-un marș neautorizat.

Poliția i-a împiedicat să meargă pe o stradă care trece pe lângă biroul premierului Mario Draghi. Totuși, un grup de protestatari a reușit să continue marșul pe o altă stradă din centrul istoric care duce până lângă biroul premierului. Poliția a format un cordon și a acționat cu tunuri de apă pentru a împiedica accesul la sediul guvernului italian.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mulți protestatari au ridicat pumnii strânși și au fluturat steaguri italiene strigând „Libertate!”.

Rai State TV a declarat că au fost cel puțin 10.000 de manifestanți, în timp ce organizatorii au spus că au fost 100.000. Cel puțin un protestatar a fost rănit, potrivit RAI.

Angajații care ajung la locurile de muncă trebuie să aibă un „Green Pass”. Pentru a obține unul, oamenii trebuie fie să aibă cel puțin o doză de vaccin COVID-19, fie să fi fost trecuți prin boală în ultima jumătate de ani, fie să fi fost testați negativ în ultimele 48 de ore.

Atât angajații, cât și angajatorii riscă amenzi dacă nu se conformează. Lucrătorii din sectorul public pot fi suspendați din funcție dacă se prezintă la muncă de cinci ori fără un certificat verde.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În timpul verii, Green Pass-urile erau deja necesare în Italia pentru a intra în muzee, teatre, săli de sport și restaurante interioare, precum și pentru a lua trenuri și autobuze pe distanțe lungi sau zboruri interne, potrivit lasvegassun.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Nenorociți rău ăștia cu waxx-ul.
    Oricum, nația asta de mămăligari hoți nu este capabilă de proteste. Rumânii sunt prea lași ca să lupte pentru drepturile lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE