joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Prof. Valentin Stan susține că Iohannis și-a dat acordul pentru...

VIDEO | Prof. Valentin Stan susține că Iohannis și-a dat acordul pentru a trimite militari români în Ucraina și că aceștia sunt deja acolo

Cunoscutul analist politic și istoric, Valentin Stan, spune că președintele Iohannis și-a dat deja acordul ca România să trimită soldați în Ucraina, încă din februarie și probabil, aceștia sunt deja acolo.

Prof. Stan a analizat declarațiile președintelui francez Emmanuel Macron și ale ministrului său de externe, Stephane Sejourne, care au declarat că „s-a ajuns la un consens” între aliații Ucrainei, cu privire la trimiterea de trupe „non-combatante” în această țară.

Macron spune că Iohannis și-a dat acordul

Acest consens a fost stabilit în urma Conferinței dedicate susținerii Ucrainei, desfășurate pe 26 februarie, la Paris, fiind găzduită de Emmanuel Macron. România a fost reprezentată de Klaus Iohannis.

Președintele Franței a spus că s-a ajuns la un consens pe „cinci categorii de acțiuni” și anume: acțiuni cyber-defensive, coproducția de armament, capacități militare și muniții în Ucraina, apărarea țărilor amenințat direct de ofensiva din Ucraina și capacitatea de a sprijini Ucraina la granița sa cu Belarus, cu forțe „non-militare” și precum și la operațiuni de deminare.

Stephane Sejourne, ministrul de externe al Franței, a spus că forțele non-militare nu sunt combatante, ci despre eliberarea forțelor de luptă ucrainene care protejează granița cu Belarus.

„Trebuie să eliberăm aceste forțe de luptă pentru a merge pe teren și s-a deschis o discuție în jurul acetei probleme”, a spus Sejourne.

Iohannis a fentat întrebarea despre „militari români” în Ucraina

Cu alte cuvinte, spune prof. Stan, aliații – printre care și România – au convenit să trimită trupe în Ucraina, dar nu combatante.

„Lucrurile acestea și le-a asumat Iohannis și este 90% probabil ca aceste trupe să fie deja acolo, pentru că toți ceilalți le au deja acolo”, a spus Stan la Marius Tucă Show.

În ceea ce privește declarația lui Iohannis cum că România nu va trimite trupe combatante în Ucraina, prof. Stan afirmă că acesta a evitat să spună „militari”, ceea ce ar fi inclus și categoria de forțe necombatante.

Reamintim că pe 22 mai, Iohannis a fost întrebat dacă România va trimite „militari” în Ucraina, iar președintele a răspuns:

„România nu va trimite combatanți în Ucraina, este simplă discuţia şi cred că cu asta s-a şi terminat”.

Prof. Stan subliniază că acest lucru nu implică faptul că România nu va trimite militari pentru a păzi frontierele Ucrainei cu Belarusul, așa cum a spus ministrul francez de externe.

Combatanții sunt cei care participă direct la lupte.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. tot prof. Stan a explicat cum ca Klaus a fost parte a unei conspiratii,
    ca a incercat sa shantajeze USA.

    -prezidentu sclavete a pierdut si acum se executa
    fara de masura,
    se teme de represalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE