luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Pr. Calistrat a revenit în forță și îi acuză pe...

VIDEO | Pr. Calistrat a revenit în forță și îi acuză pe „șerpii otrăvitori” că vin în România „sub pretextul ajutorului și ocrotirii și sug din toate zonele acestea și cară tot, la ei”

Părintele Calistrat Chifan a revenit, de puțin timp, la slujirea altarului, după ce pedeapsa dictată împotriva sa pentru acuzațiile că a lovit o femeie, a expirat.

Într-o predică rostită de la Mănăstirea Vlădiceni, părintele Calistrat a taxat pe cei care spun că românii și balcanicii, în general, nu pot progresa din cauza credinței ortodoxe.

În opinia sa, problema este că de pe urma lor profită alții, care vin aici „sub pretextul ajutorului și ocrotirii și sug din toate zonele acestea și cară tot, la ei”. Nu este clar dacă este o aluzie doar la Uniunea Europeană sau și la alte state foarte prezente, în România.

„Noi am progresa, nu problema progresului se pune, ci se pune problema progresului pe seama acestor state din bazinul Balcanic, toți acei șerpi otrăvitori, care vin sub pretextul ajutorului și ocrotirii și sug din toate zonele acestea și cară tot, la ei.

Nu mai ducem un război cu sabia: nu mai vine turcul să-ți ia fata, vaca, ci situațiile geopolitice fac din tine un sclav în țări străine. Chiar dacă muncesc pe-un ban, nu e un ban la capacitatea muncii lor, ci așa, cât să-ți scape printre degete. Fetele se duc singure spre prostituție, pentru că nu-și dau seama cât de scump, de valoros este trupul lor în calitate de femei, de creștine, de mame.

Bogățiile subsolului pleacă liniștite prin documente oficiale acolo unde este nevoie: prin colaborare, concesionare, privatizare, etc.”, a spus părintele Calistrat.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate