ACTUALITATE VIDEO Peste 50.000 de oameni au ieșit în stradă la Varșovia pentru...

VIDEO Peste 50.000 de oameni au ieșit în stradă la Varșovia pentru a sărbători Ziua Independenței Poloniei

Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzile Varșoviei, miercuri, pentru a sărbători Ziua Națională a Independenței Poloniei, în pofida unei interdicţii impuse de către autorităţile municipale ale capitalei poloneze din cauza epidemiei covid-19, scrie AFP.

„Dumnezeu, onoare, patrie!”, scandau participanții, la care au luat parte mașini și motociclete decorate cu steaguri poloneze au participat la această defilare.

Poliția i-a îndemnat pe manifestanți să se disperseze din cauza riscului de infectare cu Covid, existând chiar confruntări între câteva grupuri și forțele de ordine, în urma cărora au fost reținute 10 persoane.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Președintele Duda și partidul de guvernământ nu au mai participat la marș, ca în anii trecuți, cel mai probabil din cauza asocierii cu unele grupări radicale care au luat parte la eveniment.

Primarul liberal al capitalei poloneze Rafal Trzaskowski a interzis această manifestaţie, din cauza pandemiei covid-19, iar Guverul i-a îndemnat pe polonezi să nu ia parte la ea.

De remarcat este faptul că presa occidentală s-a grăbit să scoată în evidență câteva evenimente izolate, dar nu a avut aceeași reacție săptămânile trecute, când activiștii pro avort au asediat biserici și au dărâmat statui, scrie siteul polonez Catholic Arena.

Polonezii sărbătoresc la 11 noiembrie redobândirea independenţei Poloniei, în 1918, după Primul Război Mondial.

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate