sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEVIDEO Peste 50.000 de oameni au ieșit în stradă la Varșovia pentru...

VIDEO Peste 50.000 de oameni au ieșit în stradă la Varșovia pentru a sărbători Ziua Independenței Poloniei

Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzile Varșoviei, miercuri, pentru a sărbători Ziua Națională a Independenței Poloniei, în pofida unei interdicţii impuse de către autorităţile municipale ale capitalei poloneze din cauza epidemiei covid-19, scrie AFP.

„Dumnezeu, onoare, patrie!”, scandau participanții, la care au luat parte mașini și motociclete decorate cu steaguri poloneze au participat la această defilare.

Poliția i-a îndemnat pe manifestanți să se disperseze din cauza riscului de infectare cu Covid, existând chiar confruntări între câteva grupuri și forțele de ordine, în urma cărora au fost reținute 10 persoane.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Președintele Duda și partidul de guvernământ nu au mai participat la marș, ca în anii trecuți, cel mai probabil din cauza asocierii cu unele grupări radicale care au luat parte la eveniment.

Primarul liberal al capitalei poloneze Rafal Trzaskowski a interzis această manifestaţie, din cauza pandemiei covid-19, iar Guverul i-a îndemnat pe polonezi să nu ia parte la ea.

De remarcat este faptul că presa occidentală s-a grăbit să scoată în evidență câteva evenimente izolate, dar nu a avut aceeași reacție săptămânile trecute, când activiștii pro avort au asediat biserici și au dărâmat statui, scrie siteul polonez Catholic Arena.

Polonezii sărbătoresc la 11 noiembrie redobândirea independenţei Poloniei, în 1918, după Primul Război Mondial.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE