ACTUALITATEVIDEO Peste 50.000 de oameni au ieșit în stradă la Varșovia pentru...

VIDEO Peste 50.000 de oameni au ieșit în stradă la Varșovia pentru a sărbători Ziua Independenței Poloniei

Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzile Varșoviei, miercuri, pentru a sărbători Ziua Națională a Independenței Poloniei, în pofida unei interdicţii impuse de către autorităţile municipale ale capitalei poloneze din cauza epidemiei covid-19, scrie AFP.

„Dumnezeu, onoare, patrie!”, scandau participanții, la care au luat parte mașini și motociclete decorate cu steaguri poloneze au participat la această defilare.

Poliția i-a îndemnat pe manifestanți să se disperseze din cauza riscului de infectare cu Covid, existând chiar confruntări între câteva grupuri și forțele de ordine, în urma cărora au fost reținute 10 persoane.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Președintele Duda și partidul de guvernământ nu au mai participat la marș, ca în anii trecuți, cel mai probabil din cauza asocierii cu unele grupări radicale care au luat parte la eveniment.

Primarul liberal al capitalei poloneze Rafal Trzaskowski a interzis această manifestaţie, din cauza pandemiei covid-19, iar Guverul i-a îndemnat pe polonezi să nu ia parte la ea.

De remarcat este faptul că presa occidentală s-a grăbit să scoată în evidență câteva evenimente izolate, dar nu a avut aceeași reacție săptămânile trecute, când activiștii pro avort au asediat biserici și au dărâmat statui, scrie siteul polonez Catholic Arena.

Polonezii sărbătoresc la 11 noiembrie redobândirea independenţei Poloniei, în 1918, după Primul Război Mondial.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...