luni, martie 27, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Părintele Nicolae Dima: Am numărat 3 miracole care s-au întâmplat...

VIDEO | Părintele Nicolae Dima: Am numărat 3 miracole care s-au întâmplat în recuperarea Ecaterinei. Văd cum, sub ochii noștri, lucrarea lui Dumnezeu este covârșitoare!

Părintele Nicolae Dima a vorbit prin transmisiune video din Germania la știrile Trinitas despre starea Ecaterinei, fetița sa, conform AvereaBisericii.

Potrivit acestuia, veștile despre micuță sunt îmbucurătoare:

„La Dresda ninge un pic și am speranța ca Ecaterina să se miște suficient de bine pentru a prinde și ea această zăpadă. Ecaterina este bine și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta! Nu știu cum să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru miracolul pe care văd că îl face!

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De vreo săptămână încoace avem o vorbă cu Ecaterina, care este bineînțeles un pic neliniștită cu privire la starea ei. Nu înțelege foarte bine ce se întâmplă cu ea. Și îi spunem așa: Uite Ecaterina, poate nu înțelegi mare lucru dar mâine va fi MAI BINE!

Și atunci când văd că mârâie un pic și îi vine să plângă îi spun așa: Ecaterina, nu uita, mâine va fi… Și ea zice: MAI BINE!

Și așa este Ecaterina: din zi în zi „mai bine”. Anume cum mai bine. Ecaterina a ieșit din comă acum vreo două săptămâni, treptat. Din păcate, mulți pacienți rămân blocați într-o stare intermediară, între comă profundă și stare de trezie. Și asta este o stare de minimă conștiență, o stare vegetativă, un stadiu extrem de trist.

Dar am depășit faza respectivă și pas cu pas, de la MAMA și MIAU, primele două cuvinte pe care Ecaterina le-a rostit, am ajuns astăzi să avem conversații întregi.

Din fericire, Ecaterina știe bine engleză și terapiile se fac în limba engleză și ne descurcăm foarte bine cu asta. Nu se mișcă suficient de bine, adică nu își poate coordona mișcările decât la mâna stângă dar, Slavă Domnului, mișcările se pot recupera.

Starea neurologică a fost cea care ne-a îngrijorat și îi mulțumim lui Dumnezeu că Ecaterina este bine, memoria este bună, își aduce aminte tot felul de versuri de la melodii pe care noi nici măcar nu le știam, spunem împreună rugăciuni.“, a spus părintele Nicolae Dima.

Cadrele medicale spun că evoluția fetiței este mult peste așteptări

„Medicii și terapeuții pleacă din rezerva noastră zâmbind, ne dau încurajări și ne spun că evoluția Ecaterinei este mai bună decât se așteptau. Dumnezeu lucrează în sensul în care, așa cum vedem noi și cum credem că va fi în continuare , Ecaterina are cel mai bun traseu care se poate întâmpla. Nu știu cum să mulțumesc pentru asta!

Când organismul nu se mișcă aproape de trei luni, se petrec tot felul de lucruri și, de aceea, Ecaterina are niște proteze prin care poate să își întindă articulațiile. Șeful clinicii de aici ne-a spus: „Creierul este un miracol și se vindecă singur!” Atunci am zâmbit neîncrezător și l-am întrebat: „De ce am mai venit până aici”. Mi-a zis că se vindecă singur dar în anumite condiții, în condițiile în care primește „alimentație”, la timp și corectă… Totul se face sistematic, la timp, se încearcă reducerea medicației, mai ales a sedativelor. Ni s-a spus că este un proces de luni de zile, de o cursă de lungă durată, o cursă maraton, nu sprint.“, a mai precizat părintele.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu(click aici), vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cele 3 miracole care s-au întâmplat cu Ecaterina

Părintele Dima a spus care au fost și cele trei miracole care s-au întâmplat cu fetița sa și care au adus-o în situația actuală

„Se văd rezultatele dar nu este numai lucrarea doctorilor și terapeuților, este ceva care ne depășește cu mult! Am numărat miracolele, este înțelept să te gândești din când în când ce este miraculos și ce este natural în viața ta. Mai ales în situația Ecaterinei s-au întâmplat trei lucruri masive, incredibile.

Primul lucru care s-a întâmplat a fost că a supraviețuit primelor două zile care au fost critice și medicii ne-au spus că nu sunt șanse de supraviețuire. Ecaterina a trecut peste cel 48 de ore critice…

Al doilea miracol a fost atunci când medicul chirurg care a operat-o la București se aștepta să fie o tumoră și operația să dureze mult și operația a durat incredibil de puțin, jumătate din timp, iar tumora a fost doar un chist care s-a putut scoate integral și a fost foarte bine din acest punct de vedere neurochirurgical.

Al treilea miracol se întâmplă aici, sub ochii noștri . Când am ajuns, Ecaterina nu făcea nimic și acum conversează cu noi, este din ce în ce mai conștientă de starea ei, se mișcă din ce în ce mai coordonat. Păi lucrul ăsta este incredibil! Este al treilea miracol ce se întâmplă sub ochii noștri.

Cu conștiința mea de creștin și de preot, care se roagă și el așa cum poate, văd cum sub ochii noștri lucrarea lui Dumnezeu este, este covârșitoare!

În afară de tot ce v-am povestit până acum, au venit către mine și Cătălina , soția mea, o mulțime de oameni în situații triste, alteori dramatice. Să nu credeți că sunt oameni care se plâng, ne-au scris: Știm prin ce treceți, țineți-vă tare, Dumnezeu este puternic, o să primiți putere mai mult decât credeți!

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău carteaGhidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

M-a sunat un tânăr care are copilul, Efrem se numește, internat lângă Munchen. Copilul s-a născut fără esofag. Acum două zile era în unsprezecea operație, vă dați seama ce este în sufletul acestor părinți!… Și Ana Maria, la 11 ani, apropiată de vârstă de Ecaterina, este în stare vegetativă de aproape un an… A fost operată și tratată pentru o tumoră cerebrală, părinții nu pot să comunice cu ea. Este atâta suferință în jurul nostru! Și nu știu, cred că ar trebui să ne rugăm cu mai multă seriozitate ca Dumnezeu să îi ocrotească pe copiii bolnavi și pe părinții lor… Și pe părinții lor, atenție și la părinți, că noi știm prin ce am trecut și prin ce trecem în continuare.. Să aibă Dumnezeu milă de copiii care suferă și de părinții lor!

Sunt extraordinar de recunoscător, în primul rând lui Dumnezeu! Toată viața ar trebui să îi fim recunoscători lui Dumnezeu pentru cele pe care le știm și pentru cele pe care nu le știm… Mulțumim celor care ne-au susținut cu rugăciunea, sunt o mulțime de oameni care s-au rugat pentru Ecaterina fără să o cunoască, mulțumesc fraților, celor care ați ridicat un gând către Dumnezeu!“, și-a încheiat părintele Nicolae Dima mesajul.

Ecaterina a fost operată în noiembrie 2022, după ce i s-a descoperit o tumoare pe creier. Fetița a acuzat dureri de cap în toamna anului trecut, după care a suferit două stopuri cardio-respiratorii și a intrat în comă.

După operație, Ecaterina a fost transferată la o clinică din Germania unde se află în proces de recuperare.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate