marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEVIDEO | O manea românească a devenit un adevărat „imn al Balcanilor”...

VIDEO | O manea românească a devenit un adevărat „imn al Balcanilor” pe rețelele sociale. „Made in Romania” are zeci de milioane de fani în țările din S-E Europei

Explozia rețelelor sociale a făcut ca oamenii din țări diferite să intre foarte ușor în legătură și să descopere ce au în comun, dincolo de cunoștințele transmise prin canalele oficiale.

Astfel, românii au ajuns să împărtășească rețete de mâncare, tradiții sau pur și simplu comportamente și au descoperit că au foarte multe în comun cu țările din Balcani, precum Bulgaria, Serbia sau Grecia.

Printre cele împărtășite de țările care au făcut parte în trecut, din fostul Imperiu Bizantin, se numără și muzica.  O melodie veche de opt ani, maneaua „Made in Romania”, cântată pe-atunci de copilul Ionuț Cercel, a devenit un adevărat imn neoficial al Balcanilor pe Instagram și Tik Tok.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Made in Romania” este fundalul muzical folosit de mii de clipuri video de pe rețelele sociale, urcate de utilizatori din fosta Iugoslavie, Bulgaria, Grecia sau Turcia.

Doar un singur clip, precum acesta, are aproape 20.000 de aprecieri pe Instagram, în doar trei săptămâni.

 

Pe tik tok, un singur clip care folosește melodia lui Ionuț Cercel are peste 113.000 de aprecieri.

 

@.balkanspeedupsngs #fyp #romania #moldova #balkan #fypシ #madeinromania #foryoupage ♬ original sound – .

 

Pe YouTube, situația este și mai evidentă. Videoclipul original al manele a depășit 20 de MILIOANE de vizualizări și crește.

La comentarii, utilizatori din toate țările balcanice, dar și din Italia, Armenia sau Brazilia își exprimă constant susținerea. Ba chiar, unii își exprimă dorința de a învăța românește, datorită melodiei!

Melodia lui Ionuț Cercel vorbește despre faptul că indiferent de etnie sau regiunea din care provenim că „Asta e țara ta, Romania”.

„Acest cântec unește Balcanii”, a scris un utilizator, în timp ce altul a pus punctul pe i:

„Ce frumos, nu contează ce ești sau ce limba vorbești ! Uitați cum comentează oameni din Armenia, Bulgaria, Serbia, Albania , tarile cele mai tari si adevărate din Europa. Nu contează ca suntem săraci, suntem autentici si tari ca piatra ! Europa de Est= REAL EUROPE FOR THE WIN !”

Un alt cântec simbolic pentru Balcani este și el redescoperit după mult timp: este vorba despre o melodie bulgărească – Kombayna-varshachka – apărută prima oară acum 9 ani!

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. Degradarea ROMANIEI in tiganie este un deziderat major al tuturor celor care urasc Romanitatea Orientala , in special, si Romanitatea in general , sau au cautat sa i se substituie: turci, greci, slavi, unguri, germanici, evrei. Tiganii nu sunt singurii care au uzurpat numele de ROMAN, (autonumindu-se ROMI, de la persanul RUM, care inseamna ROMAN) ; grecii medievali si-au zis ROMEI ; evreii elenofoni si-au spus ROMANIOTI, in timp ce germanii , rusii si turcii otomani s-au revendicat fiecare ca unici succesori politici legitimi ai Imperiului Roman, privind cu antipatie si dispret pe descendentii reali ai
    acestuia. Curios este ca noi, rom^nii, adica singurii si adevaratii succesori ai romanitatii din Orient, ne lepadam de acest endonim , cautandu-ne origini neromane, desi in toate cele patru dialecte ne autonumim :rum^ni, rum^ri, rramani, rumoani, adica …ROMANI. Manelizarea nu este decat efectul ( cel mai josnic posibil) al acestei derute identitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE