ACTUALITATEVIDEO | Mișcarea „Black Lives Matter” l-a glorificat pe dictatorul comunist cubanez...

VIDEO | Mișcarea „Black Lives Matter” l-a glorificat pe dictatorul comunist cubanez Fidel Castro: Trebuie să lovim înapoi „dreapta” și să-l apărăm pe „El Comandante”

Mișcarea radicală „Black Lives Matter” (BLM) condamnă „retorica dreptei”, glorificând regimul comunist din Cuba și pe dictatorul Fidel Castro. Aceștia spun că „El Comandante” trebuie apărat, relatează Fox News.

Nu este pentru prima dată când se întâmplă asta. BLM l-a glorificat anterior pe dictatorul cubanez Fidel Castro, într-o postare online după moartea sa, în noiembrie 2016.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Simțim multe lucruri odată ce ne-am trezim într-o lume fără Fidel Castro. Există un sentiment copleșitor de pierdere, complicat, de frică și anxietate. Deși nici un lider nu este fără defecte, trebuie să ne lovim înapoi împotriva retoricii dreptei și să venim în apărarea lui El Comandante.”, scria în postare.

Revoluția comunistă a lui Castro a inclus execuții în masă și închisoarea opozanților politici. Postarea BLM din 2016 a subliniat „lecțiile pe care le învățăm de la Fidel”.

„De la Fidel știm că revoluția este declanșată de o idee, de imaginații radicale, care uneori prind rădăcini mai întâi printre doar câteva zeci de oameni care se reunesc în munți.”

În postare, BLM și-a exprimat recunoștința față de Castro pentru adăpostirea lui Assata Shakur, un polițist criminal condamnat, care a fugit în Cuba după ce a scăpat din închisoare în 1979.

„În calitate de rețea neagră angajată în transformare, îi suntem deosebit de recunoscători lui Fidel pentru că l-a deținut pe Mama Assata Shakur, care continuă să ne inspire.

Pe măsură ce Fidel urcă pe tărâmul strămoșilor, îi convocăm îndrumarea, întărirea și puterea, în timp ce ne reînnoim în lupta pentru libertatea universală – Fidel Vive!”

BLM se confruntă în prezent cu o reacție tot mai negativă, după ce a lansat miercuri o declarație în care a dat vina pe suferința poporului cubanez din cauza embargoului comercial al Statelor Unite cu Cuba și a lăudat regimul comunist de acolo.

„Poporul din Cuba este pedepsit de guvernul S.U.A. pentru că țara și-a menținut angajamentul față de suveranitate și autodeterminare. Liderii Statelor Unite au încercat să zdrobească această Revoluție de zeci de ani.”, declară BLM.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Președintele american Joe Biden a declarat că Cuba este un „stat eșuat”.

„Cuba este, din păcate, un stat eșuat care își reprimă cetățeni. Ne gândim la lucruri pe care le putem face pentru a ajuta poporul cubanez, dar vor fi nevoie de alte circumstanțe sau de garanții că regimul nu va profita. (…)

Comunismul este un sistem eșuat, universal eșuat. Și nu mi se pare nici că socialismul ar fi o alternativă utilă. Dar asta este altă poveste.”, a spus Joe Biden, potrivit CNN.

Acestea se întâmplă în contextul în care în Havana sunt proteste anti-guvernamentale de amploare.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...