ACTUALITATEVIDEO | Mesajul emoționant în limba română al Emmei Raducanu la Transylvania...

VIDEO | Mesajul emoționant în limba română al Emmei Raducanu la Transylvania Open: Îmi place România foarte mult! Cred că sunt acasă aici

Emma Raducanu (Marea Britanie, 23 WTA) a ținut un mic discurs în limba română după victoria sa de la turneul internațional de tenis din Cluj-Napoca, Transylvania Open 2021.

Meciul respectiv îi asigura calificarea în optimile de finală, de care a și trecut, ajungând în sferturi. Dacă învinge și în această etapă și Simona Halep trece de Jaqueline Cristian, cele două jucătoare se vor întâlni în semi-finală.

Emma Raducanu reprezintă Marea Britanie. Tatăl său este român, mama sa chinezoaică, ea s-a născut în Toronto, în Canada, dar a trăit cea mai mare parte din viață în Londra. Are 18 ani și se anunță a fi între cele mai bune jucătoare în anii ce urmează. Nu de mult timp și-a terminat examenele ce echivalează cu bacalaureatul și este pe locul 23 în lume la tenisul feminin.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În discursul ei, Emma s-a străduit să vorbească cât mai bine limba română și a spus că se simte acasă în România.

„Eu cred că nu am jucat așa bine, dar am câștigat și am, așa, multă bucurie acum. Mulțumesc foarte mult, este un turneu foarte bine organizat și mie îmi place România foarte mult. Cred că sunt acasă aici”, a spus jucătoarea.

Echipele tehnice de pe margine și ceilalți oameni prezenți au aplaudat puternic și au salutat gestul deosebit al Emmei. Întrebată despre mâncărurile românești preferate, aceasta nu a ezitat să numească câteva preparate.

„Ciorbă de perișoare, dar n-am mâncat de perișoare acum, am mâncat de legume și mai aștept un pic și pe urmă mănânc un pic de sarmale; și mămăliga e foarte bună… Și papanași!”, a spus Emma.

Întrebată despre însemnătatea faptului că joacă în țara tatălui ei, avându-l pe acesta prezent alături de ea, Emma Răducanu a răspuns, la început, în engleză, regăsindu-și, ulterior, cuvintele în română.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Am o memorie [amintiri] foarte frumoase din țară și mă bucur foarte mult că am ocazia să joc aici. Mulțumesc tuturor pentru suportul [de] astăzi și [din] această săptămână!”, a răspuns jucătoarea.

În încheiere, Emma s-a emoționat și a mărturisit că dacă stă mai mult aici, va putea să vorbească mai bine în limba română. Întregul moment poate fi urmărit în videoclipul de mai jos.

După acest moment inedit, sportiva a povestit, pe scurt, cum a ajuns să vorbească limba română.

„Nu am învățat niciodată limba română, doar am reținut cuvinte atunci când bunica îmi vorbea. De multe ori, îmi spunea multe povești, iar așa am învățat vocabularul. Când eram mică, de fiecare dată când veneam în România petreceam vreo două săptămâni și progresam încet-încet.

Nu vorbesc prea des româna. Acasă nu o vorbesc prea mult și nu cred că am vorbit română în ultimele 18 luni, afară de câteva apeluri telefonice cu bunica mea, săptămânal. Stând aici, la Cluj, de cinci zile, simt că deja îmi îmbunătățesc româna și devin mai puțin timidă să vorbesc și să fac greșeli”, a spus Emma Răducanu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...