sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Manfiestații de amploare în Belgia împotriva orelor de educație sexuală:...

VIDEO | Manfiestații de amploare în Belgia împotriva orelor de educație sexuală: Nu ne atingeți copiii!

De la începutul anului școlar, un curs de educație privind relațiile, emoțiile și sexul a stârnit adevărate controverse în Belgia. În principal grupurile musulmane și catolice au demarat o campanie virulentă de interzicere a acestei materii, conform OuestFrance.

„Fără sexualitate înainte de pubertate” se putea citi, duminică, 17 septembrie 2023, pe o pancartă ținută de un manifestant la Bruxelles (Belgia).

„Nu ne atingeți copiii”, au scandat cei aproximativ 1.500 de manifestanți adunați în centrul orașului, potrivit Le Monde.

Motivul din spatele acestor proteste este reprezentat de adoptarea prin decret la 7 septembrie a unui curs de educație în viața relațională, emoțională și sexuală (Evras), condus de ministrul de limbă franceză al Educației, Caroline Désir (socialistă), și destinat preadolescentilor și adolescenților belgieni.

Potrivit ministrului, scopul este „asigurarea elevilor cu privire la întrebările pe care și le pun în perioada pubertății” și „a-i proteja de situații potențial periculoase sau problematice”, precum sexismul, violența sexuală sau stereotipurile de gen. După cum a rezumat ziarul Le Soir, este, prin urmare, în principal un „instrument de sănătate publică la școală”.

De la începutul anului școlar, acest program a stârnit o adevărată revoltă pe rețelele de socializare și au fost lansate apeluri pentru proteste. Printre cei care denunță acest curs, „găsim și activiști anti-vaccin care au protestat în timpul pandemiei de Covid-19, adepți ai teoriilor conspirației, sceptici climatici […]”, precizează Le Monde.

Mai mult, scrisorile care cer retragerea programului s-au înmulțit. După cum a raportat Le Monde, șase asociații islamice, majoritatea turcești, au publicat o scrisoare deschisă în care critică ceea ce ei consideră a fi un obstacol în calea libertății părinților de a „îndruma educația copiilor în conformitate cu convingerile lor”. O abordare similară, într-o altă scrisoare împărtășită pe site-ul Bisericii Catolice (Cathobel) denunță riscul de „hipersexualizare” a copiilor.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE