marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Justin Trudeau a fost umilit de Xi Jinping în fața...

VIDEO | Justin Trudeau a fost umilit de Xi Jinping în fața jurnaliștilor canadieni, liderul chinez întorcându-i spatele: Dacă ești sincer, trebuie să comunicăm cu respect reciproc, nu să se scurgă în presă tot ce discutăm

Președintele chinez Xi Jinping i-a reproșat premierului canadian Justin Trudeau la summitul Grupului celor 20, acuzându-l că a divulgat detalii despre o întâlnire privată dintre cei doi.

„Tot ce am discutat a fost scurs în presă. Nu este potrivit și nu așa a fost condusă conversația noastră, nu?”, i-a spus xi Jinping lui Justin Trudeau.

„Dacă ești sincer, trebuie să comunicăm cu respect reciproc”, a adăugat Xi. „Dacă nu, nu sunt atât de sigur cum va ieși”, a mai spus el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Răspunsul lui Trudeau s-a referit la libertatea de exprimare în Canada:

„În Canada, noi credem în dialogul liber, deschis și sincer și asta vom continua să facem. Vom continua să căutăm să lucrăm împreună în mod constructiv, dar vor exista lucruri asupra cărora nu vom fi de acord”, a spus premierul canadian.

Xi a fost disprețuitor, spunând „mai întâi să creăm condițiile”, înainte să-i strângă mâna premierului canadian și să îi întoarcă spatele lui Trudeau.

Interacțiunea a fost înregistrată de jurnaliștii care îl însoțeau pe Trudeau și postată pe Twitter de un reporter pentru CTV Nation News.

După întâlnire, un raport din Canada’s National Post, care citează o sursă guvernamentală, a spus că Trudeau i-a exprimat „îngrijorări serioase” lui Xi cu privire la acuzațiile de interferență chineză în afacerile interne ale Canadei. Global News a raportat pe 7 noiembrie că oficialii canadieni de informații suspectează că Republica Populară Chineză s-a amestecat în alegerile din 2019 din țară.

A fost prima dată când Trudeau și Xi s-au întâlnit în ultimii trei ani, potrivit National Post. Legăturile dintre țări s-au tensionat după ce Canada l-a reținut pe directorul executiv al Huawei Technologies Co., Meng Wanzhou, la cererea SUA, în 2018. La scurt timp după aceea, canadienii Michael Kovrig și Michael Spavor au fost arestați în China și judecați pentru spionaj.

Cei doi bărbați au fost eliberați imediat după ce Meng a fost eliberat, chiar dacă Beijingul a negat o legătură între arestări, conform Bloomberg.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

  1. are dreptate Xi, una e ce discuti tu cu alt lider si apoi faceti declaratii publice. Dar nu poti divulga detaliile discutiilor pentru ca nimeni nu o sa te mai ia inserios next time

    Turdeau interpreteaza gresit transparenta. Transparenta inseamna sa fii transparent cu deciziile tale fata de tara ta si electorat nu sa divulgi ce iti spune alta tara tie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate