miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATEVIDEO | ÎPS Teodosie tună împotriva certificatului verde la locul de muncă:...

VIDEO | ÎPS Teodosie tună împotriva certificatului verde la locul de muncă: Este o forțare și un abuz. În spate este un interes politic și economic, a unor oficialități care ne vor robi. Aceasta este singura logică

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, spune că impunerea certificatului verde la locul de muncă este „o forțare și un abuz”.

Ierarhul a mai zis că este vorba despre „un act politico-administrativ, cerut de politicieni, nu de medici”. ÎPS Teodosie i-a rugat pe politicieni să nu voteze obligativitatea acestui act, pentru că se vor discredita.

„Este un act politico-administrativ, cerut de politicieni, nu de medici. Unii medici, care sunt și politicieni, sunt obligați să-l ceară, dar nici ei nu cred.

Acest certificat nu te face imun. Dimpotrivă. […] Este o forțare, un abuz.[…]

Forțarea acestei impuneri cu certificatul verde este o depărtare a creștinilor de Biserică mai rău decât în comunism.

Îi rog pe parlamentari să nu fie de acord cu obligativitatea certificatului verde, pentru că este un act politico-administrativ, nu medical care absolvă de boală sau care arată că respectivul este imunizat.[…]

Este un interes politic și economic. Aceasta este singura logică. Nu este atâta grijă față de sănătatea populației.

Dacă vor insista (cu certificatul verde) parlamentarii se vor discredita. Noi, oamenii Bisericii, vom vorbi la fel și mai târziu.

Ar trebui să respectăm dreptul la libertate și să milităm ca acest drept să nu ne fie încălcat. Avem dreptul să ne exprimăm, nu suntem minori să fim conduși de niște oficialități care ne vor robi. E cu adevărat o îngrădire a drepturilor noastre și a libertății noastre”, a spus el în cadrul emisiunii „Dialog duhovnicesc” de la Radio Dobrogea.

Precizările ÎPS Teodosie vin în contextul scrisorii deschise adresate Sf. Sinod al BOR de către zeci personalități ale societății românești, pe tema impunerii certificatului verde la locul de muncă.

Arhiepiscopul Tomisului este al patrulea ierarh al BOR care răspunde public acestei scrisori și al 11-lea în total. Alături de ÎPS Teodosie s-au mai pronunțat public:  ÎPS Irineu Arhiepiscopul Albei-Iulia, ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei și PS Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților.

Joi, 2 decembrie, a avut loc o întâlnire între reprezentanții cultelor și ai Guvernului pe tema certificatului verde în biserici.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate