sâmbătă, iulie 13, 2024
ACTUALITATEVIDEO | George Simion, la conferința dedicată românilor din afara granițelor: La...

VIDEO | George Simion, la conferința dedicată românilor din afara granițelor: La fel cum ne-au vândut pădurile, gazele naturale, petrolul, ne-au vândut și pe noi / Cu 1 milion de voturi venite de peste hotare, toate sondajele și mitele pot fi destrămate

Președintele AUR, George Simion, a declarat că voturile românilor care locuiesc în afara granițelor pot face diferența în alegerile care vor urma.

Deputatul a mai zis că voturile românilor din diaspora pot da peste cap calculele actualei puteri, PSD-PNL. George Simion a făcut aceste afirmații în cadrul conferinței „România de dincolo de granițe” organizată în perioada 22-23 decembrie 2022 la Palatul Parlamentului.

„A fost un an greu, cu multe provocări, cu multe lupte, în urma cărora nu am rămas cu multe satisfacții. Chiar acum, la acest final de an, vedem cum se dă o luptă pentru a ni se lua ce a mai rămas din pădurile României, ce a mai rămas în proprietatea statului din bogățiile țării.
Mă bucur să vă spun acest cuvânt de bun venit în Capitala țării. Bine ați venit în Casa Poporului, Palatul Parlamentului, care este și al vostru. E o satisfacție mare pentru mine că am reușit să organizăm acest eveniment care trebuie organizat cel puțin o dată pe trimestru. Capitala României trebuie să fie deschisă tuturor românilor, deci vom face acest lucru cel puțin o dată pe trimestru aici, într-o casă foarte mare, în care, dacă stăm să calculăm, ar intra 6 milioane de români din diaspora.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Nu o să încep să vă spun cum AUR va fi forța care va aduce românii acasă. E un proces dureros care s-a întâmplat în ultimii 33 de ani, e un proces care va putea ca pe parcursul unor decenii să fie restabilit și nici atunci poate. Cred că în cele 2 zile în care vă veți afla aici, la Parlament, putem găsi niște soluții care se pot lua acum. Cu siguranță, 6 milioane de români nu se vor putea întoarce într-un an, doi, dar acum se poate crea o platformă prin care românii din diaspora pot afla despre oportunitățile de muncă din țară. Se găsesc și în țară în anul 2022, curând 2023, locuri de muncă atractive pentru români.

La fel, nu o să vă zic că într-un an sau doi, AUR sau orice altă mișcare poate pune România pe picioare. Dar, și în cazul diasporei, se poate adopta modelul polonez care a făcut ca milioane de polonezi să se repatrieze.

Am luptat în mare parte din viața mea de până acum pentru reîntregire națională, pentru Bucovina, pentru Basarabia, pentru Cernăuți. Mulți m-au întrebat dacă am rude, dacă am prieteni în Basarabia. Nu am. Luptam pentru că și acolo sunt români care au fost rupți de țara mamă. Luptăm pentru acei români din Valea Timocului, din Chișinău, din Cernăuți.
Dacă vorbim despre diaspora și vorbim despre repatriere, cred că termenul pe care noi îl foloseam în lupta unionistă e și mai potrivit: reîntregire. Națiunea noastră e ruptă în două în urma unui proces survenit în ultimii 30 de ani și trebuie să reîntregim națiunea română.
Nu o să vă ascund faptul că avem un interes major în a organiza aceste conferințe, în a face evenimente, în a ne axa pe românii din diaspora. Mulți ne spun că suntem partidul diasporei. Bineînțeles, ne uităm spre viitoarele alegeri și ne gândim că singura formă prin care cei de la PSD și PNL pot fi îndepărtați democratic de la conducere este cu un vot masiv al românilor din diaspora. Cu 1 milion de voturi venite de peste hotare tot echilibrul lor electoral, toate sondajele, toate mitele date sub o formă legală sau ilegală pot fi destrămate. De aceea avem un interes major de a convinge românii de peste hotare că suntem o soluție pentru viitorul României”, a spus Simion.

Liderul AUR a mai declarat că guvernanții încearcă să blocheze votul românilor din diaspora și că au numit drept reprezentant al lor un personaj nedemn de această poziție.

„De aceea, probabil nu a venit ministrul de externe, invitat de noi, la conferința de azi. Pentru că, deja, la sfârșitul acestui an s-au făcut planuri de către ministrul PNL al afacerilor externe cum să fie blocat votul românilor din diaspora.

Nu este prezent și aveți un secretar de stat care ar trebui să se ocupe de românii de pretutindeni, un domn Cârciu. Acest domn Cârciu este exact ce livrează PSD diasporei, pentru că cel mai mare dușman pentru PSD, electoral, nu este vreo formațiune politică, sunt românii liberi, românii care nu sunt supuși, care nu au fost cumpărați, românii care nu pot fi aduși sub tăcere. Voi, românii de peste hotare, sunteți cel mai mare pericol. I-am zis acestui domn că este pește și nu mă refeream la zodie. Avem foarte mulți români capabili în diaspora, dar mi se pare o jignire la adresa românilor de peste hotare că reprezentantul lor, cel care ar trebui să se ocupe de soarta românilor din diaspora este acest domn. Din zecile de mii de tineri pregătiți, care au studiat peste hotare, care nu au pierdut contactul cu țara, se putea găsi cineva demn, nu un om controversat.

Și, din nefericire, milioanele de euro alocate pentru românii de pretutindeni nu se duc în direcția potrivită. Se duc către chiolhane, se duc către, ceea ce generic numim „Ionuț Dolănescu”, în loc să meargă spre cursuri de limba română, atât de necesare pentru a menține identitatea românească.

Și vreau să discutăm despre cum putem menține identitatea românească, cum putem rămâne români peste hotare până când situația din România va permite unui număr mare de români să facă reîntregirea și să se reîntoarcă în țară.

Vreau să discutăm despre locurile de muncă ce pot fi accesate, vreau să discutăm despre facilități fiscale pentru românii care vin în țară. Cea mai mare facilitate fiscală, pentru că sunt zeci de mii de cazuri de români care au revenit și și-au făcut o mică afacere, este să nu mai vină instituțiile statului, așa-zis român de azi, să îi controleze, să îi cocoșeze cu birocrație, cu amenzi și să îi trimită înapoi. Din păcate asta s-a întâmplat, pentru că noi am fost o marfă pentru clasa politică în ultimii 30 de ani. La fel cum ne-au vândut pădurile, gazele naturale, petrolul, ne-au vândut și pe noi.

Tocmai de aceea trebuie să fie cineva care să spună că trebuie o politică și trebuie politici publice care să țintească cealaltă Românie, România din afara granițelor. Acesta e scopul pentru care v-am invitat azi și mâine în palatul vostru, în Casa Poporului.

Să fiți bineveniți, să ne ajute Dumnezeu și să ne ghideze pașii ca să reușim să avem o țară și peste 10 ani de acum înainte.

Vă mulțumesc!”, a încheiat Simion.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. D-le G.S.,

    Vreți să fie și România o mare putere democratică, să poată și România rade în liniște pădurile Austriei (ale țărilor germanice, în general) ?

    Ale Rusiei și ale altor puteri mai măricele ?

    Îmbucurător este că înțelegeți cum funcționează marile democrații. Și că diasporezii români s-ar putea să prefere să intercepteze și ei ceva din ce se scurge în afară (dacă altceva nu se poate). Dvs. nu v-ați clarificat relația cu Democrația. Ziarul care vă susține cel mai serios publică articole pro-Democrație. Adică „să fie Democrație, dar să ajungă și la noi ceva din beneficii”.

    Le spuneți românilor că „bolșevic” vrea să zică (în traducere) „majoritar” ? Respectiv „menșevic”, minoritar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE