marți, ianuarie 31, 2023
ACTUALITATEVIDEO | George Simion despre declarațiile lui Călin Georgescu: A făcut o...

VIDEO | George Simion despre declarațiile lui Călin Georgescu: A făcut o gafă. Eu nu am simpatii legionare și nu vreau să fiu asociat cu atitudini antisemite

George Simion, co-președinte AUR, a spus că declarațiile lui Călin Georgescu despre Corneliu Zelea Codreanu și Ion Antonescu reprezintă o gafă și nu dorește să fie asociat cu mișcări fasciste sau comuniste.

„Domnul Georgescu a făcut o gafă. Eu nu le am (simpatiile legionare ale lui Călin Georgescu) și nu vreau să fiu asociat cu atitudini antisemite de la nimeni.

Eu nu vreau să mă asociez cu comunicate de genul celor cu holocaustul o temă minoră. Asta-i o aberație. Nu vreau să fiu asociat cu așa ceva. Vreau să construim o mișcare românească fără rădăcini în mișcări totalitare, fasciste sau comuniste”, a spus George Simion la Antena 3.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Simion se referă la faptul că într-un comunicat al AUR despre educație, s-a folosit un exemplu în care despre holocaust se spune că putea fi învățat în cadrul orei de istorie.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Tot în cadrul emisiunii, răspunzând unei întrebări a lui Mihai Gâdea despre membrii și simpatizanții cu vederi legionare, Simion a spus că „dacă nu-și revizuiesc atitudinea, n-au ce căuta aici”.

Co-președintele AUR a regretat public și incidentul cu ministrul energiei, Virgil Popescu, despre care a spus că a fost „o răbufnire”.

George Simion a mai taxat prestația lui Călin Georgescu și a pus sub semnul întrebării alegerea sa în funcția de președinte de onoare a AUR.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

    • Direcția a cam fost deja trasată din articolul cu “Cine-l va trăda pe George Simion?”, încă din titlu acesta fiind așadar prezentat ca o figură mesianică, nicidecum și ca pe un potențial trădător el însuși al ideii de AUR. Ceea ce-i evident ciudat căci când a candidat singur n-a scos mare scor, ori dacă AUR a putut, nu-i semn că poate nu-i doar meritul său și al politicii sale?

      Oricum, ciudată în sine toată joaca asta de-a dezvinovățitul. Din moment ce cu cât AUR e mai ferm, cu cât e mai mult acuzat de extremism, cu atât crește în sondaje, ce cauți tu să-ți strici propria ascensiune? Când dușmanilor tăi le e frică de tine și-și închipuie că cine știe de ce ești în stare, tu te repezi să-i liniștești că de fapt ești inofensiv? Lasă-i să-și sape singuri groapa prin frică. Tot încercând să atragi lume, riști prin asemenea coieli să pierzi electoratul pe care-l ai deja, oricât ai miza pe faptul că-i democrație și oricum se votează răul mai mic. În plus, ce anume crede că rezolvă? Presa e căpușă și nu te va slăbi oricâte concesii îi faci.

      O fi Simion bun politician și umblat, dar lumea tocmai de politicieni e sătulă. N-o să-ți recunoască nimeni la telefon, și cu atât mai puțin în față unui reporter, dar decât ani de pâine, circ și dezbateri intelectuale, mai bine o noapte de Țepeși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate