sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Fondatorul ChatGPT se declară îngrijorat de avântul inteligenței artificiale: Poate...

VIDEO | Fondatorul ChatGPT se declară îngrijorat de avântul inteligenței artificiale: Poate deturna alegerile. Va avea un impact asupra locurilor de muncă. Sunt nervos din cauza asta!

Sam Altman, directorul general al OpenAI, start-up-ul din spatele ChatGPT, a vorbit în fața unui grup de senatori americani și a declarat că utilizarea inteligenței artificiale pentru a interfera cu integritatea alegerilor este un „domeniu semnificativ de îngrijorare”, adăugând că este nevoie de reglementare, conform The Economic Times.

„Cred că avem nevoie de reguli, orientări, cu privire la ceea ce se așteaptă în ceea ce privește dezvăluirea de la o companie care furnizează un model”, a spus Sam Altman despre alegeri și inteligența artificială. El a adăugat: „Sunt nervos din cauza asta”.

Altman a sugerat că, în general, SUA ar trebui să ia în considerare cerințele de licențiere și testare pentru dezvoltarea modelelor AI.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Un angajat al OpenAI a propus recent crearea unei agenții americane de licențiere pentru AI, care ar putea fi numită Office for AI Safety and Infrastructure Security, sau OASIS, a raportat Reuters.

La începutul lunii, Geoffrey Hinton, expert în rețele neuronale la Google, a părăsit compania și a avertizat cu privire la riscurile inteligenței artificiale.

Sam Altman a recunoscut, de asemenea, impactul pe care AI l-ar putea avea asupra economiei, inclusiv probabilitatea ca tehnologia AI să înlocuiască unele locuri de muncă, ducând la concedieri în anumite domenii, mai scrie BBC.

„Va avea un impact asupra locurilor de muncă. Încercăm să fim clari cu privire la acest lucru”, a spus el.

El a oferit câteva sugestii despre modul în care o nouă agenție din SUA ar putea reglementa industria – inclusiv acordarea și retragerea de licențe pentru companiile de inteligență artificială.

Senatorul republican Josh Hawley a spus că tehnologia ar putea fi revoluționară, dar a comparat-o și cu inventarea „bombei atomice”. Privitor la acest exemplu al senatorului Hawley, reamintim că un robot a încercat să ia legătura cu alte mecanisme AI pentru a crea o alianță împotriva umanității și a detona bombe atomice.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Și Elon Musk a avertizat într-un nou interviu că inteligența artificială ar putea duce la „distrugerea civilizației”, chiar dacă rămâne profund implicat în dezvoltarea AI-ului. De asemenea, alături de un grup de experți el a semnat o scrisoare deschisă prin care a cerut o pauză de șase luni în cursa „scăpată de sub control” pentru dezvoltarea AI.

Senatorul democrat Richard Blumenthal a adăugat că un viitor dominat de IA „nu este neapărat viitorul pe care ni-l dorim”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE