ACTUALITATEVIDEO | Florin Cîțu: Ordonanța de Urgență pentru compensarea prețului la energie...

VIDEO | Florin Cîțu: Ordonanța de Urgență pentru compensarea prețului la energie și gaze ar putea fi adoptată vineri

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținute la finalul ședinței de Guvern, că vineri ar urma să fie aprobată ordonanța de urgență prin care se acordă o compensare la facturile de gaze și energie electrică.

OUG este menită să urgenteze adoptarea măsurilor, întrucât, potrivit premierului, aceste acțiuni „trebuie adoptate în perioada următoare”.

„Avem nevoie de un Guvern cu puteri depline, sunt multe lucruri de făcut în perioada următoare, nu ne permitem nici măcar o zi fără guvern, adică trebuie să aprobăm, pe de o parte, șirul de ordonanțe și hotărâri de guvern care vin împreună cu PNRR-ul; pe de altă parte, eu sper că până vineri să aprobăm ordonanță de urgență – vinerea o să fie următoarea ședință de guvern – ordonanță de urgență prin care acordăm o compensare a prețului la factura din iarnă la energie și la gaze, dar nu avem timp până săptămâna viitoare, până marți, să facem schema pentru companii mici și mijlocii, ceea ce iarăși va fi o problemă în perioada următoare.

Din punctul nostru de vedere, este iresponsabil ceea ce se întâmplă în Parlamentul României astăzi. Aș putea spune că cei care vor să dea jos guvernul României astăzi aruncă țara în haos și condamnă românii într-o perioadă dificilă.”, a declarat prim-ministrul României.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. “ordonanta” va pune romanii pe drumuri la anaf, urmand a fi controlati fiscali pentru “indrazneala” de a cere reduceri de la stat. este un targ impotriva poporului roman. TREZITI-VA! NU ACCEPTATI ! PRETURILE TREBUIE PLAFONATE PENTRU ROMANI ASEMENEA TUTUROR STATELOR CARE INCA TIN CU POPORUL LOR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...