miercuri, mai 22, 2024
ACTUALITATEVIDEO | După ce a candidat împreună cu Ponta și PRO România...

VIDEO | După ce a candidat împreună cu Ponta și PRO România la Parlamentare, ALDE fuzionează cu PNL

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), condus o perioadă îndelungată de Călin-Popescu Tăriceanu, a fuzionat prin absorbție cu Partidul Național Liberal (PNL), anunță Agerpres. În anul electoral 2020, ALDE s-a unit cu partidul lui Victor Ponta, PRO România, formând o singură formațiune de conjunctură numită „PRO România Social-Liberal”.

În unanimitate de voturi a fost aprobat protocolul de fuziune cu ALDE”, a afirmat Cîțu, după ședința Biroului Executiv al PNL. În 11 ianuarie, conducerea PNL a decis să înceapă negocierile cu ALDE în vederea fuziunii. Comisia de negociere cu ALDE în vederea fuziunii a fost condusă de Dan Vîlceanu și i-a avut în componență pe Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Toma Petcu, Hubert Thuma și Gheorghe Falcă.

Europarlamentarul PNL, Gheorghe Falcă, a spus marți că fuziunea dintre PNL și ALDE se va petrece „într-un timp cât se poate de apropiat”. Acesta a spus că, „cu cât vom avea mai puține partide în zone de centru-dreapta, cu atât mesajul nostru de partid creștin-liberal va fi mai bine perceput”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În 2020, Victor Ponta și Călin-Popescu Tăriceanu au anunțat unirea partidelor pe care cei doi le conduceau, cu formațiunea social-democrată (PRO) fiind cea dominantă. Cei doi spuneau atunci că vin cu „o alternativă capabilă să se opună Guvernului PNL și aliaților săi”.

„Milităm pentru principiile și valorile în care credem. Noi, din ALDE, pentru principiile liberale, cei din Pro România pentru o politică socială coerentă. Am văzut că PSD a fost de acord cu toate măsurile guvernului: introducerea stării de urgență, prelungirea stării de urgență, introducerea și prelungirea stării de alertă, adică acele măsuri care au încălcat drepturi și libertăți. Suntem singurii capabili să facem o reală opoziție. Avem o experiență pe care o punem în față”, a spus, înainte de alegeri, Călin Popescu Tăriceanu, președintele de atunci al ALDE.

După eșecul de la alegerile parlamentare (puțin peste 4,5%), cele două formațiuni au decis încetarea fuziunii, din cauza „diferențelor doctrinare și de viziune”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Conform concluziilor prezentate în urma discuțiilor cu reprezentanții ALDE, BEx al PRO România a decis convocarea Congresului Național Extraordinar pentru întreruperea demersurilor de fuziune a celor două formațiuni politice. Acceptând și respectând diferențele doctrinare și de viziune, PRO România și ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide își vor continua eforturile și lupta pentru apărarea celor loviți deopotrivă de criză și de actuala guvernare”, se arăta în comunicatul de presă al PRO România.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE