luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Dan Puric, la Zilele Rezistenței: Dvs faceți o sfântă comemorare...

VIDEO | Dan Puric, la Zilele Rezistenței: Dvs faceți o sfântă comemorare a unor sfinți martiri, iar în Olanda la concursul de Miss a ieșit un transgender

Prezent la ediția 2023 a Zilelor Rezistenței de la Sâmbăta de Sus, actorul și regizorul Dan Puric a remarcat diferența dintre evenimentul respectiv și faptul că în Olanda, un bărbat a fost ales câștigător al unui concurs de frumusețe pentru femei.

El s-a referit și la secretarul adjunct al sănătății din SUA, care este un bărbat biologic care se consideră femeie.

„Dvs faceți o sfântă comemorare a unor sfinți martiri, iar în Olanda la concursul de Miss a ieșit un transgender. Mai nou, transgenderul de la Casa Albă a spus că copiii trebuie îndopați cu blocatoare hormonale ca să nu mai ajungă să fie normali. Acolo e un amiral, bărbat, care se consideră femeie și umblă în fustă.

Nu puneți niște oameni, de o sfântă normalitate, în fața unor asemenea patologii. Și așa ajungem la „rezistența lor, dăinuirea noastră”. Pui mâna pe arme, dar pe alte arme: spirituale. Nu trebuie să deznădăjduim. Așa cum suntem noi aici, o mână de oameni, așa erau ei, cu un sistem.

Dvs faceți un simpozion într-o lume în care nici măcar cuvântul „patologic” nu e suficient. Dacă vă uitați la ce vine peste noi, este satanic. Și-atunci suntem exact în situația partizanilor. Și-atunci am zis: „Rezistența lor este dăinuirea noastră”. Rezistența este în plan istoric, dăinuirea este în planul duhului, al spiritului.

Dacă vă apropiați cu sufletul de ceea ce au făcut, o să vă simțiți indistructibili.

Să faceți un studiu antropologic: să vă uitați la privirea ăstora de astăzi. N-o să mai vedeți niciodată privirea lui Petre Țuțea.

Dacă doriți să vedeți icoana marii deznădejdi, uitați-vă la fotografia lui Avram Iancu, cu un an înainte să moară”, a spus Dan Puric.

Autorul „Omului frumos” a mai spus că situația partizanilor din munți se repetă în zilele noastre: de-o parte, forțe copleșitoare numeric, care au ca ghid „directive”, în timp ce o minoritate luptă având în spate învățătura creștină.

„Acest concentrat de neam românesc, că era o mână de oameni, nu ne-a lăsat o victorie, că n-au avut cum s-o câștige. Ne-au lăsat o atitudine sufletească indestructibilă: au pierdut pariul cu istoria, dar au câștigat în veșnicie.Dacă vă uitați la mărturisirile lui Ogoranu și ale altor partizani, o să vedeți că ei n-au luptat pentru beneficii personale, ei n-au luptat pentru posturi politice, ci pentru neam. Erau două forțe: securitatea, mii de oameni, care aveau în buzunar toate directivele partidului comunist, dar cheagul ăsta de români avea în buzunar Biblia.

Raportul de forțe e același, astăzi: unii au în buzunar directive, date de foruri internaționale, iar românul are în buzunar Biblia”, a menționat Dan Puric.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate