ACTUALITATEVIDEO | Dan Puric, despre război și globalizare: Trebuie să facem o...

VIDEO | Dan Puric, despre război și globalizare: Trebuie să facem o solidaritate de însănătoșire sufletească. Urmează o molimă bine programată

Cunoscutul actor, regizor și eseit, Dan Puric, acuzat în ultimul timp că este un „rusofil”, a explicat în emisiunea „Marius Tucă Show”, că nu încurajează sub nicio formă violențele comise în timpul războiului dintre Rusia-Ucraina. Mai mult decât atât, în discursurile, conferințele pe care le-a susținut, a dorit să sublinieze solidaritatea românilor, căldura cu care i-a primit pe refugiații din Ucraina.

„Unii au rămas la nivelul de specie. Războiul arată asta: că ne apărăm teritoriul, specia. Ați văzut cum românii au pus pâinea lor pe masă, fără să aștepte nimic? E mai mult decât solidaritate, e credința românilor în Dumnezeu”, s-a exprimat Dan Puric, la emisiunea moderată de Marius Tucă și transmisă live de Gândul.

Actorul Dan Puric a vorbit și despre ceea ce înseamnă, în opinia lui, Occident, pandemie, globalizare. El susține că oamenii pot trece peste ideologiile impuse, cele care ne „robotizează”, prin întoarcere la Dumnezeu. Puric a comparat perioada comunismului, în care nu îți puteai declara public credința, religia, cu ceea ce numim pandemie-globalizare la acest moment.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Comunismul s-a terminat, este un virus ideologic și vine partea asta. Democratic, pudrat, grija față de om, drepturi, inflație(…) Drepturi, drepturi, drepturi și a dispărut omul. Trebuie să vibrăm unul de la altul și să facem o solidaritate de însănătoșire sufletească”, a precizat Dan Puric, pentru sursa menționată.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dan Puric s-a aflat în mijlocul unui scandal mediatic, după ce la Teatrul Național București au apărut ziare vechi, de propagandă naționalistă, cu puțin timp înainte de a susține o conferință. Ministerul Culturii a anunțat o anchetă după acest incident, iar unele voci, așa cum este cea a actorului Marius Manole, spun că totul a fost o „înscenare” doar pentru a-l demite politic pe directorul acestei instituții de cultură.

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate