ACTUALITATEVIDEO | Dacian Cioloș anunță că nu va vota Guvernul Ciucă: ...

VIDEO | Dacian Cioloș anunță că nu va vota Guvernul Ciucă: Există o înțelegere PNL-PSD cu care probabil se simt confortabil

USR nu intenționează să susțină un guvern minoritar care are deja susținerea PSD, a anunțat Dacian Cioloș, joi, după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă, pentru un guvern minoritar PNL-UDMR.

În cea de a doua conferință de presă susținută joi, de data aceasta după anunțul oficial de la Cotroceni, Dacian Cioloș a afirmat din nou că România “ar putea avea rapid un guvern PNL-USR-UDMR, dar decizia este la PNL”.

Evident că USR trece în opoziție, a mai spus Cioloș, răspunzând unei întrebări.

Chestionat dacă USR va vota în Parlament pentru învestirea Cabinetului Ciucă, Cioloș a spus că nu se mai pune problema susținerii USR: „Știm doar că exista un guvern minoritar, nu știm lista miniștrilor și nici programul de guvernare. Nici nu mai contează cum votează USR atât timp cât PNL a anunțat că are susținerea PSD. Pare să existe o înțelegere PNL-PSD cu care probabil se simt confortabil”.

Despre nominalizarea generalului în rezervă Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, Dacian Cioloș a spus că „nu este un semnal deloc bun”, mai ales că am mai avut decizia de a militariza campania de vaccinare și s-a văzut rezultatul: „Acum venim cu o propunere de premier fost militar. Evident că nu suntem confortabili. E cumva și un semnal de capitulare a politicului”.

Anterior AUR anunțase că nu va vota numirea lui Nicolae Ciucă în fruntea Guvernului.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...