vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Cristian Mungiu s-a dus la Cannes cu un film bazat...

VIDEO | Cristian Mungiu s-a dus la Cannes cu un film bazat pe incidentul de la Ditrău, în care sătenii s-au opus venirii muncitorilor din Sri Lanka: Filmul este o analiză laser a organismului social românesc bolnav, în care vedem răspândindu-se cancerul intoleranței

Regizorul Cristian Mungiu participă la Festivalul de la Cannes cu filmul „R.M.N”, care este bazat pe incidentul din 2020, de la Ditrău, județul Harghita.

Atunci, localnicii au protestat din cauza faptului că o brutărie din localitate a angajat niște muncitori din Sri Lanka.  Comunitatea, în majoritar maghiară, a fost sprijinită și de preotul romano-catolic din localitate. Până la urmă, muncitorii au rămas la brutărie, în ciuda protestelor, iar Procuratura a deschis un dosar, care s-a soldat până la urmă cu NUP (neînceperea urmăririi penale).

Filmul lui Mungiu pleacă de la acest incident, iar evident, presa stângistă din Occident este în delir. Conform AFP, filmul lui Cristian Mungiu „ scanează dedesubturile populismului, un rău care a metastazat într-un sat încă tradiţional, la graniţele Europei”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pelicula explică spectatorilor că romii din satul respectiv au fost „alungaţi de locuitori şi de forţa prejudecăților”, iar acum locul lor este luat de sri lankezi. Întâmplător sau nu, în Sri Lanka în ultimele săptămâni s-au înregistrat evenimente grave, similare cu cele ale unui război civil.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar pentru imunitate Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

La rândul său, celebra publicație „Variety” îi face o critică pozitivă filmului, afirmând că deși prescurtarea din titlu vine de la o procedură medicală, ar putea fi și de la România.

Filmul este „o analiză laser a organismului social românesc bolnav în care putem vedea cancerul intoleranței și al inechității răspândindu-se strat cu strat”, scrie Jessica Kiang.

Mungiu însuși afirmă că „Natura umană nu se schimbă pur şi simplu… Durează doar 24 de ore pentru a identifica un inamic (…) şi a elibera instinctele animale care se află în noi. Oamenii care sunt vecini sunt capabili mâine să violeze, să tortureze şi să ucidă”.

Filmul, care pleacă de la un incident real, manipulează totuși grosolan realitatea. Dacă în cazul real este vorba despre etnici maghiari, Mungiu a avut grijă să dea de înțeles că ar fi vorba despre români: la un moment dat localnicii își proclamă trecutul de daci.  Simbol al „extremei drepte”, după cum notează „Variety”. În film personajele vorbesc despre istoria României, precum în scena de mai jos:

În România, filmul va avea premiera la București pe 2 iunie, iar apoi va merge la Ditrău, județul Harghita.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

  1. A fi lepră devine o meserie bânoasă și în România, la fel ca în vest.Agenții patogeni sunt recrutați și întăriți cu soroseli, să-i înjure pe cei care i-au hrănit.Se spune că jegurile nu urăsc pe nimeni mai tare decât pe cei care ie-au făcut un bine.Opinia mea este că România are două lucruri care o otrăvesc: clasa politică și apartenența la uniunea europeană.

  2. A fi lepră și devine o meserie bânoasă în România, la fel ca în vest.Agenții patogeni sunt recrutați și întăriți cu soroseli, să-i înjure pe cei care i-au hrănit.Se spune că jegurile nu urăsc pe nimeni mai tare decât pe cei care ie-au făcut un bine.Opinia mea este că România are două lucruri care o otrăvesc: clasa politică și apartenența la uniunea europeană.

  3. “Ain”, Mungiu nu-și scuipă națiunea, dacă te referi la cea română. Națiunea lui este cea care trăiește pe malurile Iordanului, așa că…

  4. Cristian Mungiu este, impreună cu soră sa, un exemplul al urii pe care cică o demască. Doar că el iși urăște națiunea, semenii și se crede moral dacă pactizează cu străinii. El iși scuipă națiunea in fața francezilor, pentru 30 de arginți și un premiu, pentru că Alina Mungiu i a zis exact cum să se plieze pe ideologie ca să incaseze bani. Festivalurile de film au devenit Eurovizionuri politizate in care fără ideologie nu mai prea caștigi nimic. Așa că premiul de azi va fi rușinea de mâine a acestei Iude…

    Francezii care au făcut genocid peste genocid pe unde au colonizat o să dea ochii peste cap acum că ce popor rău sunt românii… la asta duce lichelismul lui Cristian Mungiu

    Să nu mai spunem că minte grosolan in film.

    In fine, așa cum au existat proletcultiști care au slujit comunismul, azi avem globocultiști care slujesc globalismul, care scuipă poporul in timp ce străinii rad pădurile, gazele, petrolul, vă cresc facturile și să indoctrinează copiii cu sexualizare prematură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE