luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Claudiu Târziu (AUR) lansează un avertisment cu privire la SRI:...

VIDEO | Claudiu Târziu (AUR) lansează un avertisment cu privire la SRI: Serviciile vor mai multă putere, toată puterea din țară. Vor să nu mai fie controlate, să-și facă de cap cu firmele pe care le au și manevrează sume enorme, ca să poată să influențeze viața politică

Claudiu Târziu, senator AUR și unul dintre liderii formațiunii politice, trage un semnal de alarmă legat de serviciile de informații din România. Senatorul este de părere că, odată cu implementarea Legii SRI, serviciul va deține toată puterea din țară, conform BZI.

Menționăm că noua Lege SRI prevede, printre altele și obligativitatea persoanelor fizice de a ajuta ofițerii SRI aflați în misiune.

Într-o intervenție făcută la BZI LIVE, senatorul AUR, Claudiu Târziu consideră că odată cu implementarea noii legi a serviciilor, SRI va avea toată puterea din țară. Organismele de informații nu sunt supuse controalelor, iar directorii sunt politici. Serviciile de informații din România nu pot fi controlate și legea va permite controlul acestora asupra firmelor private:

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Serviciile vor mai multă putere, toată puterea. După părerea mea au foarte multă putere. Nu sunt supuse unui control. Ne-am păcălit și am pus directori din lumea politică. Sunt civile și militarizate când le convine. Ele vor să nu mai fie controlate, să-și facă de cap cu firmele pe care le au și manevrează sume enorme, să poată să influențeze viața politică. Astăzi o fac ca politicienii sunt obedienții serviciilor sau caută protecție, ajutor. Ele fac jocul, dar în mod normal într-un stat democratic serviciile au rolul de apăra statul.

Sunt chemați să ofere informațiile corecte pe masă, nu să ridice partide și să facă manevre politice. Din păcate, reforma SRI se amână și se va amâna până când va ajunge la guvernare problema asta. Serviciile trebuie să existe, dar rostul nu este de a face politica”, a explicat Claudiu Târziu.

Pe aceeași notă și președintele AUR, George Simion a avut mai multe intervenții în spațiul public. Alianța pentru Unirea Românilor a solicitat luni, 6 iunie, clarificări din partea SRI, SIE, STS, MAI și MAPN, în urma apariției în presă a unor articole privind un așa-numitul „pachet de zece legi privind securitatea națională”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE