luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Certificatul verde și testul Covid negativ nu mai sunt necesare...

VIDEO | Certificatul verde și testul Covid negativ nu mai sunt necesare la intrarea în România. Formularul PLF rămâne în vigoare

Persoanele care intră pe teritoriul României nu mai au obligația să prezinte la intrarea în țară certificatul verde sau rezultatul negativ al unui test Covid-19, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, adăugând însă că Formularul de Localizare a Pasagerului (PLF) va rămâne în vigoare până la abrogarea legislației, informează Agerpres.

„Astăzi este prima zi în care efectele stării de alertă instituită în România în urmă cu doi ani s-au încheiat. În privința certificatului verde și altor condiții de intrare în țară care erau utilizate în contextul pandemiei de Covid-19, în urma hotărârii CNSU de ieri care ridica starea de carantină pentru persoanele care nu prezentau certificatul verde sau teste negative la intrarea în țară, ca o consecință a acestei hotărâri, nicio persoană care va pătrunde pe teritoriul României fără să aibă certificat verde sau un astfel de test nu va avea nevoie de carantină.

Ca atare, rămâne util ca document, pe care cetățenii români îl pot utiliza în alte țări care au menținut această formulă, necesitatea certificatului verde. Rămâne, așadar, un document util, dar nu necesar pentru a intra în România fără să intri în carantină. Dar, repet, consecința directă a Hotărârii CNSU este că nu va duce pe nimeni în carantină, dacă nu va prezenta un certificat verde la intrarea în România. Deci, nu va mai fi un document obligatoriu pentru cetățenii români la intrarea în țară, de asemenea, nici testarea nu se mai include în condițiile pe care cei care intră în România le vor avea de îndeplinit pentru a evita carantinarea. (…)

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

După cum știți, introducerea PLF în România a apărut ca urmare a unui context european, în care tot mai multe state l-au introdus pentru a putea veni în sprijinul celor care erau afectați sau în risc de a fi contaminați de virusul SARS-CoV-2. Și, în acest moment, din câte am fost informat, există demersuri de a renunța și România la un astfel de document.

Până când, însă, nu se va întâmpla acest lucru, deci pe toată perioada de valabilitate a acestui act normativ, OUG 129/2021, rămâne în vigoare. Deci, facem un apel în continuare ca cetățenii români să continue să își proceseze, să-și completeze aceste formulare până când actul normativ în vigoare va fi abrogat”, a declarat domnul Cărbunaru.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate