sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Celebrul serial pentru copii „Purcelușa Peppa” introduce în premieră primul...

VIDEO | Celebrul serial pentru copii „Purcelușa Peppa” introduce în premieră primul cuplu de același sex în desenele animate

Serialul pentru copii Purcelușa Peppa („Peppa Pig”) se deschide pentru prima dată comunității LGBTQ+. Intr-un episod difuzat marți în Marea Britanie, unul dintre personaje își prezintă cele două mame, scrie TF1Info.

Mică revoluție în Purcelușa Peppa (Peppa Pig), celebrul serial britanic pentru copii. Într-un episod difuzat marți în Marea Britanie pe Channel 5, personajul Penny ursul polar le prezintă pe cele două mame ale sale eroinei programului.

„Locuiesc cu mama și cu cealaltă mamă a mea ”, explică ea, desenând familia ei. „O mamă este doctor și o mamă gătește spaghete. Îmi plac spaghetele”, mai spune ea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Creată în 2004 de Neville Astley și Mark Baker, Purcelușa Peppa înfățișează aventurile scroafei Peppa care iubește să sară în bălți de noroi, înconjurată de fratele ei porcul George și de părinții lor.

Acest desen animat amuzant și educațional, destinat în principal copiilor mici, a fost exportat de atunci în 180 de țări. În prezent, are șapte sezoane din 369 de episoade.

În 2019, o petiție online a cerut includerea pe ecran a personajelor LGBTQ+.

„Copiii care urmăresc Peppa Pig au o vârstă la care pot fi impresionați și excluderea părinților de același sex riscă să-i învețe că doar familiile monoparentale și familiile cu părinți de sex diferit sunt normale ”, au justificat autorii acesteia. Prin urmare, ei au așteptat trei ani înainte de a fi auziți, conform mariustucă.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE