ACTUALITATEVIDEO | Bustul lui Mihai Eminescu a fost dezvelit în Nur-Sultan, capitala...

VIDEO | Bustul lui Mihai Eminescu a fost dezvelit în Nur-Sultan, capitala Kazahstanului

Un bust al poetului Mihai Eminescu a fost inaugurat, săptămâna trecută, în Piața București din orașul Nur-Sultan, capitala Kazahstanului.

La evenimentul, care a avut loc vineri, 10 septembrie 2021, au participat Aktot Raimkulova, ministrul Culturii și Sportului al Republicii Kazahstan, Mădălina Lupu, ambasadoarea României în Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan, dar și alți iubitori de cultură.

VEZI AICI IMAGINILE DE LA DEZVELIREA BUSTULUI LUI MIHAI EMINESCU

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Nu există nicio altă țară din regiunea Asiei Centrale, cu excepția Kazahstanului, unde să existe un bust al marelui poet național român. Inaugurarea bustului lui Mihai Eminescu în capitala Kazahstanului este un bun prilej ca popoarele noastre să se cunoască mai bine, iar relațiile diplomatice să atingă un nou nivel”, a declarat Mădălina Lupu, ambasadoarea României în Kazahstan.

Inaugurarea bustului lui Mihai Eminescu în capitala Kazahstanului a fost posibilă după ce, anul trecut, autoritățile din București au semnat un memorandum de cooperare culturală cu autoritățile din Nur-Sultan.

Amintim tot anul trecut, Ministerul Culturii al României a mai anunțat că o parte a operei lui Mihai Eminescu va fi tradusă în limba kazahă, urmând să fie publicată în Kazahstan, potrivit InfoPrut.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Klaus Iohannis a inaugurat statuia lui Samuel von Brukenthal la Sibiu

Tot în aceste zile, Klaus Iohannis, președintele României, a inaugurat statuia baronului Samuel von Brukenthal în Piața Mare din Sibiu.

Sâmbătă, pe 11 septembrie, președintele Klaus Iohannis a fost prezent la Sibiu, în Piața Mare, unde a dezvelit statuia baronului Samuel von Brukenthal cel care, potrivit istoricilor, a condus Transilvania în timpul răscoalei țăranilor conduși de Horea Cloșca și Crișan din 1784 – citește AICI continuarea.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...