ACTUALITATEVIDEO | Bustul lui Mihai Eminescu a fost dezvelit în Nur-Sultan, capitala...

VIDEO | Bustul lui Mihai Eminescu a fost dezvelit în Nur-Sultan, capitala Kazahstanului

Un bust al poetului Mihai Eminescu a fost inaugurat, săptămâna trecută, în Piața București din orașul Nur-Sultan, capitala Kazahstanului.

La evenimentul, care a avut loc vineri, 10 septembrie 2021, au participat Aktot Raimkulova, ministrul Culturii și Sportului al Republicii Kazahstan, Mădălina Lupu, ambasadoarea României în Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan, dar și alți iubitori de cultură.

VEZI AICI IMAGINILE DE LA DEZVELIREA BUSTULUI LUI MIHAI EMINESCU

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Nu există nicio altă țară din regiunea Asiei Centrale, cu excepția Kazahstanului, unde să existe un bust al marelui poet național român. Inaugurarea bustului lui Mihai Eminescu în capitala Kazahstanului este un bun prilej ca popoarele noastre să se cunoască mai bine, iar relațiile diplomatice să atingă un nou nivel”, a declarat Mădălina Lupu, ambasadoarea României în Kazahstan.

Inaugurarea bustului lui Mihai Eminescu în capitala Kazahstanului a fost posibilă după ce, anul trecut, autoritățile din București au semnat un memorandum de cooperare culturală cu autoritățile din Nur-Sultan.

Amintim tot anul trecut, Ministerul Culturii al României a mai anunțat că o parte a operei lui Mihai Eminescu va fi tradusă în limba kazahă, urmând să fie publicată în Kazahstan, potrivit InfoPrut.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Klaus Iohannis a inaugurat statuia lui Samuel von Brukenthal la Sibiu

Tot în aceste zile, Klaus Iohannis, președintele României, a inaugurat statuia baronului Samuel von Brukenthal în Piața Mare din Sibiu.

Sâmbătă, pe 11 septembrie, președintele Klaus Iohannis a fost prezent la Sibiu, în Piața Mare, unde a dezvelit statuia baronului Samuel von Brukenthal cel care, potrivit istoricilor, a condus Transilvania în timpul răscoalei țăranilor conduși de Horea Cloșca și Crișan din 1784 – citește AICI continuarea.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate