vineri, noiembrie 8, 2024
ACTUALITATEVIDEO | De ce se opune AUR adoptării legii offshore: În această...

VIDEO | De ce se opune AUR adoptării legii offshore: În această formă, legea aduce un mare prejudiciu românilor și ne pune cu totul la dispoziția străinilor, lucrează contra independenței energetice a României

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) se opune adoptării legii offshore în forma în care este trimisă la Camera Deputaților, au anunțat liderii formațiunii într-o conferință de presă.

Președintele George Simion a explicat că legea offshore este la fel de importantă ca și legea de privatizare a Petrom și la fel de netransparentă. Simion a spus că gazele din Marea Neagră vor fi la dispoziția austriecilor de la OMV Petrom.

„Conform unui acord pe zăcămintele din Marea Neagră, cel care administrează și ia deciziile cu privire la zăcăminte este compania statului austriac, OMV-Petrom.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Asta nu este prevăzut în lege, dar acordul există, dar nu este public. Cazul gazelor din Marea Neagră este comparabil cu cazul vânzării Petrom. Nici acum nu știm ce conține acordul de privatizare al Petrom.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Suntem de acord că exploatarea de gaze din Marea Neagră trebuia să înceapă de ieri, dar asta nu înseamnă că trebuie adoptată o lege pe repede-înainte și fără un minim de transparență”, a spus deputatul.

La rândul său, senatorul Claudiu Târziu a declarat că în forma actuală, legea offshore nu oferă independență energetică României, ci dimpotrivă, pune țara la dispoziția străinilor. Mai mult, având în vedere acționariatul OMV Petrom, aceasta nu oferă niciun fel de protecție față de ruși.

„Noi susținem exploatarea gazelor din Marea Neagră, dar acest lucru trebuie să se facă exclusiv în interesul românilor și al statului român.

Dimpotrivă, lucrează contra independenței energetice a României. Se elimină prevederea de la articolul 20 conform căreia 50% din cantitatea de gaze extrasă să fie livrată către piața internă. Nu există niciun fel de condiționare către piața internă, niciun fel de condiționare la preț preferențial către români, care sunt proprietarii acestui gaz, nu există niciun fel de condiționare privind folosirea gazelor din Marea Neagră pe un lanț de producție internă, pentru a face produse, care să mărească valoarea lui. Asta reduce independența energetică a României, pentru că oricând, cei care extrag gazele, le pot vinde pe toate la exterior.

Având în vedere acționariatul OMV Petrom, de această lege vor beneficia tot rușii. În această formă, legea aduce un mare prejudiciu românilor și ne pune cu totul la dispoziția străinilor”, a declarat senatorul Claudiu Târziu.

Purtătorul de cuvânt al AUR, deputatul Dan Tanasă, a spus că PSD și PNL au avut 32 de ani să facă România independentă din punct de vedere energetic. El i-a acuzat pe guvernanți că subvenționează cu bani de la buget afaceri rusești în România.

„Dacă România se găsește în situația în care este dependentă de gazul rusesc, atunci asta se datorează în proporție de 100% PSD și PNL care au avut la dispoziție 32 de ani să asigure independența energetică a României. Evident, nu au făcut nimic pentru asta.

Cei care ne acuză că suntem în slujba Moscovei sunt PSD și PNL, partide care subvenționează, cu banii românilor, bussinesuri controlate de oligarhi ruși. Cifrele reale, declarațiile oficiale arată că afaceri rusești sunt subvenționate de banii oferiți de guvernul PSD și PNL”, a menționat Tanasă.

Legea offshore a fost votată miercuri, 18 mai, cu 249 de voturi pentru 34 împotrivă în Camera Deputaților.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Da, d-le Ursan.

    Din ciclul „[…] să fie, dacă o cer interesele țării, dar să știm și noi!” Adică la 100% este, dar la 50% (plus presupuse prețuri „preferențiale”) nu era.

    Nu ratați să explicați tinerilor că în trecut nu am fi aflat nimic din matrapazlâcurile PCR (câți știau că rafturile erau goale fiindcă PCR plătea datoria externă ? că PCR nu prea vorbea de asta decât la congrese jubiliare – care au fost mai populare pe YT, „după”). Să priceapă cum trebuie făcute lucrurile liber, transparent.

    Să învețe și tinerii că țările care se respectă pot avea și un amiral la conducere, fără flotă maritimă (neavând mare, în primul rând). Că altele, jumătate cât România, se pot numi cu mândrie patriotică „Imperiul de Est” (ori așa ceva – sună împresionant, oricum).

    Și mai școliți-i de câte ori aveți ocazia! Nu umblați leneș cu acronime gen OMV, BP, ING, CIBC, CITGO ETC. ETC. Dați numele întreg, să vedem și noi cum arată o limbă străină. Proprietarii utilizează acronime (foarte probabil) ca să nu ne zgârie la ureche, dar noi avem interes să știm, măcar culturalizați să fim.

    Cine știe ? Poate unii vor înțelege conceptul de bunăstare. Cu formarea de specialiști proprii – „prin noi înșine (măcar 50%!)” – cum stăm ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE