marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Amir Ohana este primul homosexual care ajunge președinte al Parlamentului...

VIDEO | Amir Ohana este primul homosexual care ajunge președinte al Parlamentului din Israel. Doi deputați și-au acoperit fețele și s-au întors cu spatele când acesta a vorbit în plen de soțul și copiii săi

Amir Ohana a fost ales în funcția de președinte al Knesset-ului, parlamentul unicameral al Israelului, fiind primul homosexual din istoria țării care conduce această instituție, conform G4Media.

La ceremonia de investire în funcție, deputații partidului Unitatea Torei (ultra-ortodox așkenaz) Meir Porush și Moshe Gafni și-au acoperit fețele și s-au întors cu spatele când noul speaker ținea discursul și-i mulțumea soțului său și celor doi copii ai săi.

În 2015, când Ohana a intrat pentru prima dată în Knesset, deputații ultra-ortodocși au ieșit efectiv din sala de plen când acesta a depus jurământul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Totuși, având în vedere că Ohana face parte dintr-o coaliție cu mai multe partide, în care unii membri au făcut declarații împotriva mișcării LGBTQ+, acesta se confruntă cu o repulsie inclusiv din sânul comunității din care spune că face parte.

Noul președinte al Parlamentului israelian este fiul unor evrei emigrați din Maroc și și-a făcut un nume important în rândurile partidului Likud, condus de noul și vechiul premier Benjamin Netanyahu. Anterior, Ohana a fost și ministrul al Justiției și Securității Publice.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE