marți, aprilie 16, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Alexandru Rafila, despre un nou val pandemic: Există o analiză...

VIDEO | Alexandru Rafila, despre un nou val pandemic: Există o analiză recentă a INSP prin care se observă o dominație a unei noi tulpini, „B.A5”, care se pare că este mai transmisibilă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a oferit precizări referitoare la situația pandemică actuală din România, în cadrul emisiunii lui Marius Tucă de la Gândul. Acesta a spus că noua tulpină, Omicron B.A5, este mai transmisibilă decât varianta inițială a acestei tulpini, dar nu este atât de patogenă.

„Noi suntem în alertă și zilele acestea. Există o analiză recentă a INSP prin care se observă o dominație a acestei noi tulpini B.A5 care se pare că este mai transmisibilă. Din fericire nu este mai patogenă și chiar dacă numărul de cazuri este în creștere – am ajuns la o medie de circa 550-600 de cazuri pe zi.

În ultima săptămână am avut 4.000 de cazuri și am plecat de la 200-250 de cazuri ca medie săptămânală. A crescut destul de mult, însă cifrele sunt mici și nu vedem un impact asupra spitalizărilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Chiar astăzi [marți] am discutat cu colegii la minister și revedem toate măsurile pe care le-am luat în perioada anterioară să vedem funcționarea acelor centre ambulatorii care permit diagnosticul și tratamentul pacientului.

Avem stocuri importante de medicație antivirală în toate centrele ambulatorii, în spitale și trebui să și testăm pentru că unul dintre secretele modului în care a fost gestionat ultimul val pandemic a ținut de antivirale și de testare.

Am dublat testarea față de valul anterior și lucrul acesta ne-a permis ca să izolăm mai rapid persoanele infectate, să le tratăm pe cele care aveau nevoie de tratament și să nu mai supraîncărcăm spitalele.

Trendul european este în creștere în acest moment. Noi suntem undeva în jur de 1% ca și rată bazală de multiplicare a infecției, dar sunt multe țări din regiunea europeană sunt peste 1. Vedem că în Germania, Franța se semnalează un număr important de cazuri 15.000 – 20.000 de cazuri pe zi. Sunt țări care au reintrodus utilizarea măștii în mijloacele de transport sau în spațiile închise și sunt unele țări care nici nu au renunțat la ele”, a declarat Rafila.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

7 COMENTARII

 1. Data trecută au tras o palmă la un rahat așa de tare că o să pută încă mult de acum încolo. Ca să-i mai “creadă” careva o să umble cu buliția după ei. Nu mai e mult până o să apară dentiștii de stradă și chirurgii de apartamente, ca-n India, pentru că unii s-ar putea a avea rezultate mai bune ca moacele ăstea cu ochii pe portofel și gura mestecând minciuni.

 2. sa explice rafaila si toata sleahta de dementi nazy de ce in tarile vaccinate nu s- renuntat sau s-a revenit la
  restrictii. Va balmaji ceva cu iz stiintific, dar radpund tot eu: odata ce ai cedat in fata lor, ei te vor apasa si mai tare pe cap, ceea ce se si observa in vest.

 3. S nu uităm:
  1. Tata lui Alexandru Rafila, același nume, este născut în URSS, a fost șeful securității Arad în vremurile staliniste. Este un episod din Memorialul Durerii.
  2. Nu a fost vorba de nici un virus, nici o molimă, a fost vorba de plandemie, minciună de la un capăt la altul al planetei. După toate acestea mai sînt destui ce se joacăcu geopolitica-n nisip, mai cred că e război în Ucraina.

 4. Saluuuuut…. Nu mai ține, lumea s-a lămurit cu „contagiozitatea” și cu „incidența”. N-o uităm pe Mengele cu fustă, Moldovan (Căpâlna) aia care pe baza jongleriei cu aceste date voia să carantineze întreaga țară.

 5. Folosind zicala “sa facem rahatul bici”, trompeta omeseului mai anunta ca”SE PARE” ca avem ceva tulpina noua. Poate ii cresc lui pe limba niste tulpini in cimitir! Pot sa fie transmisibile ca le mai dea si la gunoaiele din jurul lui!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE