joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEVIDEO | 15.000 de profesori au participat la un miting uriaș în...

VIDEO | 15.000 de profesori au participat la un miting uriaș în Piața Victoriei. Oferta Guvernnului a fost refuzată: Situația învățământului a degenerat | Sunt aici pentru a-mi putea privi elevii în ochi și atunci când le vorbesc despre 1 Decembrie și despre eroi naționali, să simtă pasiunea și să simtă că nu zic doar vorbe goale

Peste 15.000 de angajați din sistemul de învățământ sunt la ora 12 deja în Piața Victoriei, potrivit sindicatelor din Educație. Creșterile salariale ale profesorilor nu sunt prevăzute în oferta Guvernului, ci doar carduri de sprijin, potrivit unui document al sindicatelor trimis în teritoriu. Marșul se va desfășura între orele 12:00 și 16:00, conform Edupedu.

Manifestanții au început să se adune în Piața Victoriei începând cu ora 11:00. După jumătate de oră, în Piața se aflau aproximativ 2.000 de persoane.

În timp ce în București și în alte orașe ale țării profesorii își cer drepturile, la Sibiu, Carmen Iohannis și câțiva copii ai Liceului Național Gheorghe Lazăr i-au primit pe președintele Germaniei și pe Klaus Iohannis.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Eu sunt aici pentru a-mi putea privi elevii în ochi și atunci când le vorbesc despre 1 Decembrie, despre eroi naționali, când le predau orele de istorie, să simtă pasiunea și să simtă că eu nu aduc doar vorbe goale. Și atunci când în viața de zi cu zi se ivește momentul, să ia o decizie și să nu mai lase capul să de fiecare dată când e o problemă, să ascundă sub preș și să se creeze ceea ce s-a creat acum, că despre asta e vorba, despre a anula și a amâna să iei niște decizii importante cum trebuie. Uneori e nevoie să tai în carne vie, e adevărat, ca să schimbi, dar dacă nu ei, generațiile viitoare vor avea de suferit”, a spus o profesoară.

„Situația învățământului a degenerat, nu este doar despre bani, e vorba despre principiu. Ne simțim neînțeleși ne simțim ne sprijiniți simțim o degringolada întregului sistem, părinții ne transmit aceleași lucruri pe care le susținem și noi această lehamite despre tot ceea ce se decide. Decidenții decid în necunoștință de cauză fără să aibă planuri stabilite e și în final este vorba și despre a fi demn. Nu este vorba doar despre partea financiară.

M-am simțit umilită pentru faptul că s-a ajuns la așa ceva mi-aș fi dorit să nu ajung aici. Mi-aș fi dorit să fiu cu elevii mei în clasă. Pot alege oricând altă meserie am și altă calificare dar de 25 de ani sunt învățător și asta o să fiu pentru că îmi fac meseria cu pasiune și nu dau meditații”, a spus Ramona Cârstea, cadru didactic la Școala Gimnazială 81.

În jurul orei 13:00. manifestanții au plecat în marș pe Calea Victoriei. La ora 14:00, manifestanții au ajuns la Palatul Parlamentului.

De asemenea, sindicaliștii din Educația au refuzat oferta Guvernului României, aceea de a li se oferi două carduri anuale, în valoare de 1.000, repsectiv 1.500 de lei, în iunie și octombrie.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Colegii veniţi din Bucureşti şi din ţară spun un NU hotărât, acestei oferte. Greva declanşată de noi este o grevă care nu mai este legată în acest moment numai de revendicări salariale, este o grevă pentru demnitate, este o grevă pentru statutul social al celor care lucrează în sistemul de învăţământ, este o grevă pentru respect. Vreau astăzi, în numele colegilor mei, să fac un gest care aparent este simbolic. Această carte reprezintă esenţa proiectului România Educată. Din păcate, în acest moment, prin atitudinea Guvernului, prin atitudinea Parlamentului României devine un conţinut lipsit de sens şi o las aici, în faţa dumneavoastră, împreună cu un pix, pentru a se înţelege că România se îndreaptă către statutul de România eşuată”, a spus Marius Nistor, potrivit Agerpres.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. Invatamantul a degenerat in primul rand datorita Eminentelor Lor,dnii profesori.Toata presa ii sprijina insa despre asta toti tac malc.Daca ar fi iesit atatia cand asazisele legi ale educatiei distrug moralitatea in scoala si atenteaza la inocenta copiilor poate i-am fi crezut.Goana dlor exclusiv pentru bani ii descalifica in fata simplilor cetateni care au copii la scoala.

  2. Daca in ziua Inaltarii erau la slujba in loc sa faca circ prin piete, erau mult mai castigati. O adunatura de zevzeci cu aere de profesori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE