ACTUALITATEViața religioasă în România. Legislație, practici și provocări viitoare - curs online...

Viața religioasă în România. Legislație, practici și provocări viitoare – curs online organizat de Asociația FoRB

Asociația FoRB organizează în spațiul online un eveniment dedicat libertății religioase și combaterii informațiilor false (fake news). Cursurile interactive sunt însumate în titlul „Viața religioasă în România. Legislație, practici și provocări viitoare” și se desfășoară între 22 și 25 februarie 2021.

„FoRB România este o comunitate de experți și practicieni din domeniul științelor sociale, juridice și teologie preocupată de domeniul general al drepturilor omului și în particular de libertatea religioasă. Milităm pentru o societate deschisă către vocația persoanelor și amprentată de valori democratice, precum pluralismul, demnitatea și solidaritatea.”, este descris proiectul, conform forbromania.com.

Cursurile durează aproximativ două ore și jumătate, iar înscrierile se fac aici.

Toate cursurile vor conține sesiuni de întrebări și răspunsuri (O&A). Taxa de participare este de 330 de lei. Programul conține întâlniri zilnice cu diferiți profesioniști, temele fiind diverse:

Luni, 22 februarie, orele 18:30-21:00: Prezentare critică a cronologiei și impactului deciziilor asupra restricționării vieții religioase în România. Lector: dr. CĂTĂLIN RAIU, membru al panelului de experți pe libertate religioasă al OSCE

Marți, 23 februarie, orele 18:30-21:00: Impactul cifrelor asupra Bisericii: religiozitate, apartenență, fonduri, procente. Lector: arhid. dr. IONUȚ MAVRICHI, cadrul didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, Universitatea din București

Miercuri, 24 februarie, orele 18:30-21:00: Biserica și fake news. Cum citim știrile referitoare la Biserică? Lector: dr. CĂTĂLIN STURZA, editorialist

Joi, 25 februarie, orele 18:30-21:00: Ce facem pentru a ne proteja libertatea religioasă? Cum ne afectează deciziile autorităților? Lector: RADU ZIDARU, avocat și membru al Centrului de Studii Nomocanonice, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca

FoRB garantează că la finalul acestor cursuri, participanții vor fi dobândit diferite cunoștiințe – atât legislația cu privire la drepturile religioase, cât și modalități de combatere a încălcărilor acestor legi, nelegiuiri cauzate de indiferentism religios și secularizare.

Acesta este al doilea curs realizat și oferit de către FoRB. Primul a avut loc între 18 și 21 ianuarie 2021, cu tema „Biserica în pandemie. Cum ne afectează viața restricțiile sanitare?”.

  • SUBIECTE FIERBINȚI
  • FoRB

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...