marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEVești proaste pentru Klaus Iohannis. Turcia a decis să-l sprijine pe Mark...

Vești proaste pentru Klaus Iohannis. Turcia a decis să-l sprijine pe Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO, transmite presa olandeză

Turcia a decis să sprijine candidatura prim-ministrului olandez în exerciţiu, Mark Rutte, la funcţia de secretar general al NATO, a transmis luni agenţia olandeză de presă ANP, citând diplomaţi de la NATO, potrivit Reuters, scrie Agerpres.

Turcia era unul din cele patru state membre ale Alianţei care nu îşi anunţaseră încă sprijinul pentru Rutte ca succesor al lui Jens Stoltenberg.

Potrivit AFP, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a întâlnit vineri cu Mark Rutte, sosit la Istanbul pentru a obţine sprijinul Turciei pentru candidatura sa.

Cu acest prilej, Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei.

‘I-am spus că, în conformitate cu spiritul Alianţei, nicio organizaţie teroristă, în special PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) şi asociaţii săi, nu trebuie tolerată’, a declarat în faţa jurnaliştilor şeful statului turc, în prezenţa de Rutte.

Erdogan a mai spus că este ‘imperativ ca noul secretar general să depună eforturi intense pentru a elimina sancţiunile, restricţiile şi obstacolele din domeniul industriei de apărare în rândul aliaţilor’.

Membri precum SUA, Marea Britanie, Franţa şi Germania dar și Italia și Suedia au anunţat deja că îl susţin pe Mark Rutte ca viitor secretar general al NATO.

Iohannis și-a anunțat candidatura oficială pentru funcția de Secretar General al NATO.

Actualul secretar general al Alianţei, Jens Stoltenberg, îşi va încheia mandatul în octombrie 2024, după ce i-a fost deja prelungit de patru ori în contextul războiului din Ucraina.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Avem o problemă: unde va lucra Întâi-Stătătorul ? Merge-n șomaj ? Se … întoarce la catedră ?!? Ori la Primărie ?

    Poporul așteaptă cu inima bătândă, plină de speranță. Performanța sa în viitorul apropiat este strâns legată de rezolvarea acestei probleme.

  2. Iohanu e pus de nemti sa negocieze influenta germaniei asupra Moldovei. A depus candidatura la comanda germaniei. Stia ca nu va fi ales.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE