duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEVeste teribilă pentru bucureșteni de la Bruxelles: Lacul Morii din Sectorul 6...

Veste teribilă pentru bucureșteni de la Bruxelles: Lacul Morii din Sectorul 6 ar putea fi DEMOLAT sau SECAT din cauza Legii pentru Restaurarea Naturii

Bucureștenii, în special cei care locuiesc în sectorul 6 al Capitalei, ar putea rămâne fără una dintre zonele emblematice dar și frumoase din oraș.

Este vorba despre amenajarea cunoscută sub numele de Lacul Morii. Cei care se bucură de o promenadă pe lac ar trebui să fie recunoscători, deoarece în viitorul apropiat există șanse foarte mari să dispară.

Asupra Lacului Morii planează amenințarea secării sau demolării, din cauza Legii pentru Restaurarea Naturii.

Inițiativa legislativă prevede distrugerea amenajărilor artificiale făcute pe râuri, după 1952, pentru a le aduce în starea inițială, sub pretextul salvării naturii.

Cum amenajarea Lacul Morii a fost realizat între 1985-1986, zona este amenințată de planurile „verzi” de la Bruxelles. Ideea distrugerii amenajărilor hidrografice îi aparține socialistului olandez Franz Timmermans, un cunoscut „prieten” al României.

Legea Restaurării Naturii a fost susținută zgomotos de către activista Greta Thunberg, cea care s-a remarcat făcând gesturi obscene către europarlamentarii care nu erau de acord cu proiectul (foto).

„Franz Timmermans a băgat în acest proiect de lege, că toate amenajările hidrografice făcute după 1952 trebuie distruse pentru a se readuce râurile la faza lor inițială. De ce după 1952?

Omul este olandez. După al doilea război mondial, tot ce înseamnă Vestul Europei au lucrat în momentul respectiv cu bani aduși de către americani inclusiv să-și creeze o mulțime de canale care sunt folosite până astăzi.

Dar noi eram sub comuniști în momentul respectiv, noi n-am beneficiat. Toate amenajările făcute în România s-au realizat după ce ne-am eliberat de sovietici, după 1957-1958. Ce facem cu canalul Dunăre – Neagră în contextul ăsta? Dar cu lacul morii, aici în București?
Că lacul morii s-a făcut după 1977, când a fost marea inundație și-au încercat să rezolve problema râului Dâmbovița și în contextul actual, vor trebui să-l demoleze, să-l spargă.

Colegii români din grupul PPE au spus că România va trebui să renunțe la 600.000 de hectare de teren arabil, ceea ce este imens. Ți se micșorează suprafața arabilă nu mai poți produce mâncarea pe care o produceai până acum. Distrugând partea de irigație și partea de amenajare hidrografică, crește riscul de inundație.

De fapt, obiectivul lor este ca un teren care a fost mlaștină și a fost secat, să redevină mlaștină. Insula Mare a Brăilei n-a fost teren arabil, comuniștii l-au transformat din mlaștină, acum va trebui inundat din nou. Voi vă gândiți ce înseamnă asta?”, a explicat europarlamentarul Cristian Terheș, în cadrul unui interviu pentru Noua TV.

Legea Pentru Restaurarea Naturii face parte din pachetul „Green Deal”, de reducere a emisiiilor de carbon până în 2050.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE