luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEVerzii din Germania susțin că AfD este un „risc pentru securitatea oamenilor...

Verzii din Germania susțin că AfD este un „risc pentru securitatea oamenilor și a democrației”

Partidul Alternativa pentru Germania este în prezent al doilea cel mai popular partid din țară. Totuși, toate semnalele arată că formațiunea politică ar putea fi foarte curând interzisă. Deputatul creștin-democrat (CDU) Marco Wanderwitz spune că sunt destui parlamentari care susțin depunerea unei moțiuni de interdicție a AfD în Bundestag, potrivit Remix News.

El a menționat că 37 de parlamentari vor susține moțiunea împotriva AfD. Wanderwitz mai așteaptă doar răspunsul Curții Administrative Superioare din Münster.

Instanța a fost de acord cu clasificarea AfD drept o organizație „suspectată de extremism de dreapta” în mai. Cu toate acestea, nu a publicat încă o justificare scrisă a deciziei sale. Wanderwitz spune că așteaptă ca instanța să elibereze raportul cât de curând. Ulterior, el va continua demersul cu o propunere de interdicție.

Interzicerea AfD

„Odată ce motivele hotărârii vor fi disponibile, o vom studia atent și apoi vom trimite cererea noastră actualizată și bine întemeiată de interdicție”, a anunțat Wanderwitz. Instanța are la dispoziție cel puțin cinci luni de la data deciziei pentru a publica raportul scris.

Dacă Bundestag-ul va vota o interdicție, Curtea Constituțională, cea mai înaltă instanță din Germania, ar avea decizia finală dacă interdicția este legală. În orice caz, o interdicție efectivă ar putea arunca sistemul politic german în tulburări și ar putea ridica întrebări serioase despre nivelul de democrație din Germania.

Alte partide, în afară de CDU, se întrec pentru interzicerea efectivă a partidului. Politicianul verde Marcel Emmerich a făcut apel la conferința miniștrilor de interne să înființeze un grup operativ împotriva AfD, care să strângă dovezi pentru a susține interdicția.

„AfD reprezintă un risc de securitate pentru oameni și democrație”, a spus el pentru ziarul taz.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. toți ăia care se dau mari democrați iși dau masca jos atunci cand Trump, Le Pen sau AfD caștigă alegerile și se dau de gol că ei sunt sexo-eco-fasciștii scârboși – in timp ce așa zisa extremă dreapta sunt de fapt partidele constituționaliste care apără drepturile cetățenești, frontierele, libertatea, ordinea și legea.

  2. Verzii sint fascistii nemtilor. Legionarii nu erau imbracati tot in verde?Azi orice tembel poate spune orice dar nu poti interzice un partid doar finca sta mai bine in sondaje ca tine. Ca de fapt asta fac verzii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE