joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEVaticanul își cere scuze pentru că „a provocat durere” întregii comunități LGBT

Vaticanul își cere scuze pentru că „a provocat durere” întregii comunități LGBT

Un departament al Vaticanului și-a cerut scuze pentru că „a provocat durere întregii comunități LGBT”, eliminând de pe site-ul său un link către materiale de resurse de la un grup catolic de susținere a „drepturilor homosexualilor”, relatează Reuters.

Site-ul web al Sinodului Episcopilor, care organizează un proces consultativ global de doi ani înainte de o întâlnire majoră la Roma în 2023, a emis scuzele și a restabilit legătura în weekend, după critici pe rețelele de socializare.

Link-ul era către un webinar de la New Ways Ministry, un grup din SUA care integrează catolicii homosexuali care „se simt excluși” sau „marginalizați” de către biserică. Biserica Catolică îi învață că homosexualii ar trebui tratați cu respect și că, deși tendințele homosexuale nu sunt păcătoase, acțiunile homosexuale sunt.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Thierry Bonaventura, manager de comunicare al sinodului, și-a asumat responsabilitatea personală pentru eliminarea legăturilor, spunând pe site-ul sinodului că aceasta se datorează „motivelor procedurale interne”. Nu a oferit și alte detalii.

„Acest lucru a adus durere întregii comunități LGBT, care s-a simțit din nou exclusă. Simt că trebuie să-mi cer scuze tuturor persoanelor LGBT și membrilor Ministerului Căilor Noi pentru provocarea durerii”, a scris acesta.

Progresiștii văd inițiativa de reformă a abordării Bisericii Catolice asupra homosexualilor, program numit „Pentru o Biserică sinodală: Comuniune, Participare și Misiune”, ca o „oportunitate de a schimba dinamica puterii Bisericii” și de a oferi o „voce mai mare catolicilor laici”, inclusiv femeilor, și „oamenilor de la marginea societății”.

Conservatorii spun că procesul de consultare în trei etape – local, național și internațional – este o pierdere de timp, ar putea eroda structura ierarhică a Bisericii de 1,3 miliarde de credincioși și, pe termen lung, ar putea dilua tradiția dogmatică.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Webinarul New Ways Ministry de mai bine de o oră a fost găzduit de un profesor de la Universitatea Fordham, din New York. Subiectele sale au inclus modul în care catolicii LGBT pot contribui la procesul de consultare înainte de sinodul din 2023, de la Roma.

Directorul executiv al New Ways Ministry, Francis DeBernardo, a declarat că site-ul web al Vaticanului a eliminat linkul la începutul acestei luni și l-a ținut oprit timp de aproximativ o săptămână.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE