ACTUALITATEVatican: Vaccinurile anti-covid ce folosesc celule de la fetuși avortați sunt acceptabile...

Vatican: Vaccinurile anti-covid ce folosesc celule de la fetuși avortați sunt acceptabile din punct de vedere moral

Vaticanul a transmis, luni, credincioşilor catolici, că utilizarea vaccinurilor anti-covid este acceptabilă din punct de vedere moral, chiar dacă aceste produse farmaceutice utilizează linii celulare provenite din ţesuturile prelevate de la fetuşi avortaţi, informează Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, aceasta este, pe scurt, nota emisă de Congregația pentru doctrina credinței, aprobată de Papa Francisc, în 17 decembrie 2020.

Nota publicată de Vatican precizează că oferirea unei legitimităţi morale are legătură cu principiul bazat pe „diferitele grade de responsabilitate ale cooperării în combaterea răului“.

Acest lucru înseamnă că, întrucât pandemia este un pericol atât de mare, astfel de vaccinuri „pot fi folosite cu conştiinţa împăcată şi cu o anumită cunoaştere a faptului că ele nu constituie o cooperare formală cu avorturile din care derivă celulele folosite în producţia vaccinurilor”.

În absenţa unor vaccinuri sigure fabricate din alte surse, „este acceptabil din punct de vedere moral să primim vaccinuri anti-covid care au folosit linii celulare ce provin de la fetuşi avortaţi în procesele de cercetare şi de producţie”, precizează textul publicat de Vatican.

Nota Vaticanului afirmă că astfel de vaccinuri „nu constituie în sine o legitimizare, chiar şi indirectă, a practicării avorturilor”.

În aceeaşi notă, Vaticanul afirmă că deşi utilizarea vaccinurilor este voluntară, „binele comun ar putea să recomande vaccinarea, în special pentru a îi proteja pe cei mai slăbiţi şi mai expuşi dintre oameni”.

Vaccinurile Pfizer şi Moderna au anumite legături cu linii celulare care îşi au originea în ţesuturi prelevate din fetuşi avortaţi în ultimul secol, potrivit Conferinţei americane a episcopilor catolici (USCCB), care a adresat o altă notă catolicilor americani săptămâna trecută.

Episcopii americani au mai spus că aceste vaccinuri folosesc linii celulare provenite din ţesuturi obţinute în urma a două avorturi care au avut loc în anii 1960 şi 1970.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...