Fostul ministru al apărării, senatorul Vasile Dîncu, a vorbit din nou despre pace, de data aceasta în contextul valorilor creștine. El a participat la evenimentul parlamentar „Micul dejun cu rugăciune” organizat în Parlamentul României, care a avut ca topic „Mandatul imperativ al păcii, între exemplul personal, demers comun și serviciu public”.
El s-a întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi vorbit, din nou, despre acest subiect.
„O minunată seară de profundă spiritualitate am petrecut la ediția de anul acesta al evenimentului MICUL DEJUN CU RUGACIUNE, unde colegii noștri Titus Corlățean, Robert Sighiartău și Beni Ardelean au fost gazde inspirate și calde.
Am fost mândru să văd pledoariile pentru demnitate națională, integritate și curaj pe care le-au adus în fața noastră prin cazurile de familii creștine discriminate de instituții din țări civilizate, dar birocratizate și marcate de stereotipuri și discriminare.
Este nevoie de solidaritate și de încredere reciprocă, de mândrie și responsabilitate, care trebuie puse în operă dincolo de credințele politice, în numele umanității și al valorilor creștine pe care le împărtășim cu toții pentru ca să nu mai fim perdanții unei civilizații contemporane care nu mai are timp de nuanțe și milă pentru învinși.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu(click aici), vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media
M-am întrebat ce ar fi spus cei care m-au linșat în săptămânile trecute, la ordin sau din conformism ieftin, dacă aș fi ținut un discurs pe tema serii, adică despre război și pace? Pacea este la fel de indezirabilă?”, a scris el, nu înainte de a încheia cu un citat din „predica de pe Munte” a lui Hristos: „„Fericiți făcătorii de pace că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema”.
Reamintim că Vasile Dîncu a fost criticat și ulterior, și-a dat demisia din funcția de ministru al apărării naționale pentru că a spus că e nevoie de negocieri pentru a atinge pacea în Ucraina.
Dîncu a spus, atunci, că nu poate colabora cu președintele Iohannis, în calitatea acestuia de „comandant suprem al Armatei”.
seara de rugaciune protestanta.. ma intreb la cine s-au rugat, la Dumnezeu sigur nu.
Pacea e buna dar nu in faradelege… Stefan cel Mare a facut razboi, si e sfant.
Nu e protestantă, nu e confesională.