joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEVasile Bănescu, despre marșul homosexualității: Ofensiva ideologiei pansexualiste/ lgbt-iste prin care noţiunile...

Vasile Bănescu, despre marșul homosexualității: Ofensiva ideologiei pansexualiste/ lgbt-iste prin care noţiunile de „căsătorie” si „familie” sunt luate cu asalt, încercându-se forţarea lor şi ataşarea oficială de homosexualitate este şi va fi totdeauna denunţată ferm de Biserica Ortodoxă

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, spune că homosexualitatea rămâne „nefirească, fiind unul dintre păcatele (ratările) orientate împotriva firii”, într-o poziție pe seama marșului homosexualității (foto), desfășurat sâmbătă la București.

„Stilul e omul. Creştinismul şi Biserica evită cu discernământ ridicolul, grotescul, manifestările stridente şi zgomotoase. Evident, homosexualitatea a fost, este şi va rămâne ne-firească, fiind unul dintre păcatele (ratările) orientate împotriva firii omeneşti create de Dumnezeu cu un sens moral şi spiritual profund. În homosexualitate, ca şi în orice păcat sau viciu al nostru, nu există un sens. Acesta este totdeauna unul ascendent, meta-fizic şi nu se confundă cu plăcerea şi individualismul mărginite de biologic”, a spus Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a spus că Biserica se opune ofensivei LGBT împotriva căsătoriei.

„Noi toţi reuşim asta în grade diferite sau deloc. În miezul creştinismului se află libertatea responsabilă, iubirea <raţională> (agapică) şi fidelitatea faţă de Adevăr/ Hristos şi cuvintele Lui din Evanghelii. Credinţa, speranţa şi dragostea orientate spre C/celălalt sunt cartea de vizită a oricărui creştin real, deci realist. Ofensiva ideologiei pansexualiste/ lgbt-iste prin care noţiunile de „căsătorie” si „familie” sunt luate cu asalt, încercându-se forţarea lor şi ataşarea oficială de homosexualitate este şi va fi totdeauna denunţată ferm de Biserica Ortodoxă.

Întrucât căsătoria/ familia rezultată din ea este o instituţie multimilenară care a fost rezervată dintotdeauna şi în toate culturile lumii exclusiv unirii fireşti dintre un bărbat şi o femeie, o instituţie fondată pe raţiuni adânci, inclusiv înalt spirituale, legate de mersul omenirii înainte”, a declarat el.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. Din pacate nu avem nici un ganditor conservator care sa scrie o carte sau macar niste articole in care sa prezinte riguros argumente stiintifice impotriva ideologiei sexo-marxiste si sa denunte la fel de riguros pseudoargumentele prin care se sustine aceasta ideologie. Sa arate intr-un mod explicit de ce psihologia cognitiva nu e o stiinta serioasa si cum a fost anexata ideologic de neomarxism. Sa arate si originile ideologice ale sexo-marxismului in Scoala de la Frankfurt, care a combinat freudismul cu marxismul dizolvand nihilist si postmodern valorile familiei si sexualitatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate