duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEVasile Bănescu a plecat, după 15 ani, din biroul de presă și...

Vasile Bănescu a plecat, după 15 ani, din biroul de presă și din funcția de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române: Este o decizie exclusiv personală

Vasile Bănescu și-a anunțat plecarea din funcția de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române. El va fi înlocuit de părintele Adrian Agachi.

„Stimați colaboratori din presă,

după o îndelungată activitate în zona comunicării instituționale a Patriarhiei Române, după mulți ani în care am încercat să împlinesc cu rigoare și onestitate misiunea onorantă de transmitere în spațiul public a mesajului Bisericii, dar și de traducere contextuală cât mai fidelă a conținutului real al creștinismului în zona mediatică și socială, a sosit și timpul așezării unui punct, nu doar în această prea lungă frază, ci și în fraza comunicării mele instituționale cu presa.

Decizia așezării acestui punct este una exclusiv(!) personală.

Rămân, însă, deschis dialogului public non-instituțional.

Părintelui Patriarh îi mulțumesc și pe această cale pentru sprijinul permanent acordat de-a lungul a 15 ani de strânsă colaborare.

Prezența sa în fruntea Bisericii este garanția singulară, deplină și liniștitoare a bunei cârmuiri a acesteia pe apele fidelității depline față de Tradiția Ortodoxiei autentice spre portul stabilelor valori creștine europene, fondatoare inclusiv ale spiritualității și civilizației românești. Adică spre singura zonă a libertății, prosperității și stabilității socio-religioase reale”, a zis Bănescu.

Ce va face mai departe Vasile Bănescu

„Europa actuală nu este doar o construcție politică asaltată de un trecător front de zgomot ideologic, ci o lume în sine formată din sute de milioane de oameni credincioși, o lume profund democratică, ale cărei rădăcini creștine, în ciuda otrăvitului și manipulatorului alarmism antioccidental, sunt de neclintit.

Din Europa facem parte noi înșine. Cu bunele și relele ei/ ale noastre, dar mai ales spre binele nostru comun.

Vocația creștinismului și a Bisericii lui Hristos este universală, nu filetistă, nu politică, nu mundană. Subiectul ei nu este etnia sau masa, ci persoana, adică dialogul mântuitor dintre identitate și alteritate.

Activitatea mea viitoare se va desfășura în sfera dialogului dintre stat și cultele religioase, fiind onorat să fac parte din echipa Secretariatului de Stat pentru Culte, dar să și pot continua realizarea emisiunii „Credință și cultură” la televiziunea Trinitas a Patriarhiei Române.

În acest context, începând cu data de 5 iulie, funcția de coordonator al Biroului de Presă al Patriarhiei va reveni părintelui consilier patriarhal Adrian Agachi, un tânăr, dar rafinat teolog, cu riguroase studii în Marea Britanie finalizate printr-o teză de doctorat susținută la Universitatea din Winchester, un om profund onest și bun cunoscător al realității bisericești.

Am convingerea că activitatea Biroului de Presă al Patriarhiei va continua pe aceeași cale a comunicării prompte și adecvate la realitatea bisericească și socială. Singura care conduce spre binele comun al Bisericii și societății dezirabil unite prin necesar dialog și atenție morală reciprocă.

Vă mulțumesc tuturor și fiecăruia în parte pentru foarte buna relație construită în timp pe respect, încredere și onestitate.

Vasile Bănescu”, a transmis fostul ourtător de cuvânt al BOR.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. Sfantul Sinod a comunicat de la judecata lui Teodosie ca banescu vorbeste in nume propriu, dar astea sunt detalii, important e ce spune la tv

  2. Șarpele a fost dat afară. Deși face pe apoliticul, s-a dus la minister să lingă cizmele PNL-ului pe care i-a slujit ca să țină conservatorii prizonieri globaliștilor, sugerând că dacă nu votăm PNL suntem filetiști etc. Un jeg de om, securist cel mai probabil.

  3. o functie inventata de securitate, care are valoare numai pt fraieri. Pentru cei cu minima intelegere, Sfantul Sinod, unica aitoritate a BOR a comunicat acum cateva luni ca Banescu vorbeste in nume propriu.
    Probabil si asa zisul inlocuitor al lui banescu e tot un securist numit de securisti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE