vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATEVarujan Vosganian, mesaj tranșant privind recâștigarea suveranității: De sute de ani suntem...

Varujan Vosganian, mesaj tranșant privind recâștigarea suveranității: De sute de ani suntem monitorizați ba de Înalta Poartă, ba de Sovrom-uri, ba de FMI sau Comisia Europeană. România trebuie să-și urmeze propriul destin și nu să urmeze destinul altora, cu care să se împăuneze, ca și cum ar fi al ei

Varujan Vosganian publică un text, pe pagina sa de Facebook, în care explică modalitatea prin care România își poate recâștiga suveranitatea:

„La remarca mea cum că noi, românii, n-am fost educați să fim liberi, un distins prieten mă întreba, în comentariul său, ce-ar trebui făcut? Iată un prim pas: pentru a ne putea educa în spiritul libertății, trebuie, mai întâi, ca națiunea să se simtă liberă, să își asume un destin pe care să-l urmeze. Cred că am fost clar: să-și urmeze propriul destin și nu să urmeze destinul altora, cu care să se împăuneze, ca și cum ar fi al ei. Destinul nu e de împrumut.

Pentru a avea destin, pentru a ne simți liberi ca națiune, trebuie să ieșim din captivitatea istorică a monitorizărilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Am fost sute de ani monitorizați de Înalta Poartă, prin capitulații, apoi de Regulamentele organice și de Comisia Europeană a Dunării înaintea Unirii Principatelor, de Tripla Alianță în timpul domniei lui Carol I, de corporațiile străine în perioada interbelică, apoi de cererile economice germane în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, de Sovrom-uri după război, de Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială în anii ’70 – ‘80, iar după 1990 de Consiliul Europei, iarăși de Fondul Monetar Internațional și de Banca Mondială, de Comisia Europeană, de Comisia de la Veneția etc. etc.

Eliberarea, ca națiune, din captivitatea monitorizărilor, presupune să avem o politică externă și o politică internă care să fie decise de noi, prin exercițiul atribuțiilor constituționale ale puterilor statului român.

Asta nu înseamnă că nu trebuie să ne respectăm angajamentele internaționale. Suveranitate nu înseamnă izolare, ci colaborare, respect reciproc și simetrie în drepturi cu toți partenerii noștri.“, a scris Varujan Vosganian.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE