miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEVarșovia se va opune prin veto recunoașterii de către UE a părinților...

Varșovia se va opune prin veto recunoașterii de către UE a părinților de același sex: Atâta timp cât acest guvern se află la conducerea Poloniei, acest document nu va intra niciodată în vigoare

Polonia va bloca propunerile Uniunii Europene pentru a se asigura că drepturile părinților de același sex și ale copiilor lor sunt recunoscute legal în toate statele membre ale blocului comunitar, afirmă un ministru adjunct al justiției, citat de notesfrompoland.com.

Comisia Europeană a adoptat o propunere de armonizare a normelor privind recunoașterea parentalității în întreaga UE. În prezent, anumite drepturi părintești derivă din legile naționale, în loc să fie standardizate în întregul bloc.

În ultimii trei ani, Polonia a fost clasată de către ILGA-Europe, un ONG cu sediul la Bruxelles, drept cea mai rea țară din UE pentru persoanele LGBT.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Într-un caz de referință, Curtea Supremă Administrativă din Polonia a decis în 2019 că un cuplu polonez de același sex al cărui fiu s-a născut în Regatul Unit nu a putut transcrie certificatul de naștere al acestuia în registrul civil polonez. Judecătorii au considerat că a face acest lucru ar reprezenta „o amenințare la adresa ordinii juridice poloneze“.

Věra Jourová, vicepreședinte al Comisiei Europene, spune că o astfel de lipsă de recunoaștere „pune copiii în pericol, deoarece aceștia nu ar avea acces garantat la drepturile lor“.

Comisia dorește să se asigure că „atunci când o familie se mută dintr-un stat membru în altul, ea rămâne o familie“.

Guvernul conservator al Poloniei se opune propunerii Comisiei Europene, după ce, în ultimii ani, a demarat o campanie vehementă împotriva „ideologiei LGBT“, pe care o prezintă ca pe un import occidental periculos care subminează valorile tradiționale poloneze și amenință chiar statul însuși.

În 2021, când planurile au fost discutate la Bruxelles, ministrul justiției din Polonia, Zbigniew Ziobro, a încercat să le blocheze, a relatat la vremea respectivă săptămânalul de dreapta Do Rzeczy.

După ce Comisia a adoptat propunerea săptămâna aceasta, unul dintre adjuncții lui Ziobro, Sebastian Kaleta, a declarat pentru televiziunea de stat TVP că, „atâta timp cât [acest] guvern se află la conducerea Poloniei, acest document nu va intra niciodată în vigoare“.

Planurile ar face ca „drepturile din Europa de Vest… să fie obligatorii în Polonia“, a avertizat el, și ar „deschide calea către alte reglementări ale dreptului familiei“, cum ar fi recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex sau ideea că există „zeci de genuri“, conform Știripesurse.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE