ACTUALITATEVandalism în cimitirul eroilor români din Carei: crucile au fost smulse din...

Vandalism în cimitirul eroilor români din Carei: crucile au fost smulse din pământ sau rupte

Cimitirul în care își dorm somnul de veci ostașii români căzuți în luptele de eliberare a orașului Carei, în 1944, nu are liniște.

Mai multe cruci care se găseau la căpătâiul eroilor au fost smulse din pământ, informează Buletin de Carei. Unele au fost rupte, iar altele au fost înfipte în tufișuri.

Aceste cruci au fost așezate la căpătâiul ostașilor acum niciun an, prin strădania mai multor organizații non-guvernamentale.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Monumentele au fost inaugurate de Ziua Armatei, pe 25 octombrie 2020. Această zi simbolizează chiar eliberarea ultimului petec de pământ românesc în 1944, respectiv chiar orașul Carei.

Publicația Buletin de Carei cere intervenția Ministerului Apărării Naționale în acest caz.

Primarul Careiului este Eugen Kovacs (UDMR), aflat la al treilea mandat.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...