joi, februarie 2, 2023
ACTUALITATEValeriu Gheorghiță a anunțat vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. S-au...

Valeriu Gheorghiță a anunțat vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. S-au cumpărat doze de adrenalină în cazul în care apar efecte adverse

În România au început pregătirile pentru vaccinarea copiilor din categoria de vârstă 5-11 ani, pe care Agenția Europeană pentru Medicamente este așteptată să o aprobe în 25 noiembrie, a anunțat marți, într-o conferință de presă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, potrivit G4Media.

Ca parte a acestor pregătiri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis asigurarea unor stocuri de dispozitive preumplute cu adrenalină, de uz pediatric, “necesare desfășurării în siguranță a procesului de vaccinare a populației din grupele de vârstă 6-11 ani”.

Dozele acestea de adrenalină se utilizează și în cazul șocurilor anafilactice.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Sperăm ca până la finalul lunii să fim gata cu pregătirile logistice. Se lucrează și la optimizarea platformei de vaccinare. (…) E foarte important să avem dozele specifice. Vorbim de flacoane diferite, flacoane multidoză, cu 10 doze, iar doza e de circa 10 micrograme, o treime din doza pentru adulți. Eficacitatea este de peste 90% în prevenirea bolii simptomatice”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

„De asemenea, în centrele de vaccinare unde există în momentul de față vaccin de la Pfizer pentru vaccinarea persoanelor de peste 12 ani, vom organiza un cabinet de vaccinare în cadrul acelui centru, care va fi destinat pentru grupa de vârstă 5-11 ani tocmai pentru că ne dorim foarte mult să încurajăm vaccinarea la nivelul întregii familii pentru a crea acea barieră de protecție imună a familiei”, a spus Valeriu Gheorghiță.

content-image

O parte din textul hotărârii:

„Art.1 – Se aprobă stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de urgență medicală de strictă necesitate constând în dispozitive preumplute cu adrenalină de tip «EpiPen150Junior» de uz pediatric necesare desfășurării în siguranță a procesului de vaccinare a populației din grupele de vârstă 5-11 ani împotriva COVID-19, conform prevederilor anexei.

Art.2 – Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 1, să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.”

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate