ACTUALITATEValentin Lazea (BNR) indică tăierea salariilor bugetarilor cu 20% și creșterea impozitelor...

Valentin Lazea (BNR) indică tăierea salariilor bugetarilor cu 20% și creșterea impozitelor pe proprietate. Ministrul Economiei: Nu vorbim de așa ceva, doar salariile demnitarilor vor fi înghețate

Economistul șef al Băncii Naționale a României (BNR), Valentin Lazea, a declarat, joi, că statul trebuie să reducă deficitul bugetar începând de anul viitor, printre soluțiile indicate fiind tăierea salariilor bugetarilor cu 20%, înghețarea angajărilor la stat sau creșterea taxelor pe proprietate.

Programul de lucru al bugetarilor ar trebui redus cu o cincime, a spus Lazea, cu reducerea corespunzătoare a salariilor, iar angajările ar trebui să fie cvasi-înghețate, scrie Profit.ro.

„O soluție ar fi săptămâna de lucru de 4 zile pentru bugetari cu o reducere de o cincime a salariului”, a explicat Lazea, potrivit sursei citate.

Totodată, Valentin Lazea, a spus că va fi necesară şi o anumită creştere a ratelor de impozitare, în condiţiile în care, de exemplu, impozitul pe proprietate, în România, este printre cele mai mici din Europa, transmite Agerpres.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a negat, joi seara, informația vehiculată de economistul șef BNR privind reducerea salariilor bugetariilor cu 20% anul viitor, precizând că în programul de guvernare PNL nu se găsește o asemenea măsură.

Într-o intervenție la Antena3, ministrul Economiei a precizat că nu s-a luat în calcul tăierea salariilor bugetarilor, ci înghețarea salariilor demnitarilor.

„Este părerea dânsului, un scenariu la care dânsul s-a gândit. Nu vorbim de tăierea salariilor bugetarilor. Vorbim eventual de înghețarea, aproape cu certitudine, a salariilor demnitarilor”, a precizat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Totodată, purtătorul de cuvânt al BNR a precizat, într-o intervenție la Antena 3, că economistul-şef al BNR nu are competenţe decizionale în domeniul fiscal şi că spusele sale rămân doar simple opinii, până se găseşte un decident care să le aplice în  practică.

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...