joi, februarie 29, 2024
OPINIIVaccinul, matematica și alfabetul

Vaccinul, matematica și alfabetul

N-am mai scris cam de mult timp pe tema pandemiei și vaccinării. Ia să vedem ce mai spune știința și sora ei mai mică, politica:

În Israel, țară ce fusese dată la un moment dat exemplu pentru vaccinarea intensivă, numărul de cazuri este iarăși în creștere.

Noul premier Naftali Bennett cheamă populația să continue să poarte masca și să evite călătoriile, deoarece «Le vaccin n’est pas suffisant pour lutter contre le variant Delta…” Voila! ( sursă Journal de Montreal).

În schimb, agenția europeană pentru medicamente anunță că: „Des données préliminaires suggèrent que les deux doses de vaccin contre le Covid-19 sont nécessaires pour fournir une protection adéquate contre le variant Delta» (sursă Le Figaro).

Ce observăm așadar, dacă suntem familiari cu logica matematică, este că vaccinul este o condiție NECESARĂ (spune AEM), dar nu SUFICIENTĂ (zice premierul israelian).

Să nu căutăm nod în papură și contradicții acolo unde ele nu există…totul e logic și coerent!

Iar când ne aducem aminte că UE a semnat încă din aprilie un acord cu Pfizer (la ora aceea varianta Delta nu fusese numită ca atare) pentru încă patru doze de vaccinare (până în 2023), aflăm și dezlegarea enigmei matematice. Va fi necesar și suficient să ne vaccinăm de două ori pe an până când alfabetul grecesc, care are încă multe litere, va ajunge la Omega. La ce alfabet se va trece după aceea, cei de la Pfizer încă nu ne-au comunicat.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE