marți, martie 5, 2024
ACTUALITATENoua utopie din Marea Britanie. Fețele clienților vor fi scanate la intrarea...

Noua utopie din Marea Britanie. Fețele clienților vor fi scanate la intrarea în supermarket prin Proiectul Pegasus

În Marea Britanie, mai multe lanțuri de supermarketuri se alătură programului „Project Pegasus“, conform Newsweek.

Principalul scop al proiectului este, potrivit inițiatorilor, prinderea hoților.

10 din cei mai mari retaileri din țară, inclusiv John Lewis, Co-op, Waitrose, Next, Tesco și Sainsbury’s, s-au alăturat programului. Suma investită va fi de 600.000 de lire sterline. Ea va fi folosită pentru implementarea tehnologie de scanare facială.

Imaginile de pe camerele de supraveghere vor fi corelate cu cele din „Project Pegasus“. Astfel, poliția va prinde mult mai ușor suspecții de furt.

Cu toate acestea, măsura ridică numeroase semne de întrebare cu privire la monitorizarea cetățenilor. În acest sens, eamintim că, anul acesta, Elena Lasconi, primarul din Câmpulung, a anunțat că instalează peste 1.000 de camere de supraveghere în oraș.

Ministrul britanic însărcinat cu menținerea ordinii publice, Chris Philp, a solicitat șefilor de poliție să compună în șase până la opt săptămâni o listă cu hoții de magazine „prolifici“, care să servească drept bază de date națională distribuită comercianților cu amănuntul, supermarketurilor și forțelor de poliție din întreaga țară. Acest plan este parte a unei strategii de „toleranță zero“ împotriva furturilor din magazine.

Comisarul pentru poliție și infracțiuni din Sussex, Katy Bourne, a vorbit despre problemă. Ea a estimat că 20% dintre infractori generează 80% dintre infracțiunile de furt din magazine în regiunea sa. Bourne consideră că abordarea concentrată asupra infractorilor prolifici la nivel local poate avea un impact semnificativ asupra reducerii criminalității în general.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. in Australia aborigenii aveau o traditie
    -cel mai tare avea cele mai mari gauri date in incisivii centrali superiori,
    niste cranii d-alea au ajuns si pe la muzeul antipa.

    -vorbim de “commonwealth”
    ce credeatzi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE