joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEUSR Tineret a luat apărarea studenților trișori de la Facultatea de Drept...

USR Tineret a luat apărarea studenților trișori de la Facultatea de Drept din București. Aceeași poziție, adoptată și de pagina oficială #Rezist

Conducerea USR Tineret a contestat decizia exmatriculării celor 45 de studenți la Drept care au fost prinși cooperând pentru a frauda examenele din sesiunea de iarnă a anului I, postând un mesaj pe facebook, pe care ulterior l-a șters.

„Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la discursul radical promovat de anumiți magistrați în spațiul public, cu privire la nevoia de pedepsire a 45 de studenți de la Facultatea de Drept a Universității din București, acuzați de fraudă la examene.

Credem cu tărie că rolul justiției este acela de a reabilita și de a reforma indivizii pentru a-i aduce pe calea unui comportament prosocial, și nicidecum pedepsirea cu duritate de dragul imaginii publice. Sau de dragul ascunderii mizeriei sub preș. Execuțiile publice sunt o rămășiță medievală demnă de regimurile absolute sau teocratice. Un stat european modern nu poate exista decât cu un braț al legii aplecat spre reformă, reabilitare și prevenție. Țapi ispășitori caută doar dictatorii și autoritarii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Nu putem sta muți atunci când în România se formează generații de magistrați în spiritul cruzimii și răzbunării. Indiferent de speța dreziscutată, credem că reprezentanții statului trebuie să promoveze un discurs responsabil ți moderat, care să țină cont de cele mai noi descoperiri din domeniul științelor penale și să fie conștienți de rezultatele empirice de care se bucură conceptul de justiție restaurativă.

România nu își permite generații de judecători cu ochelari de cal care să aplice legea, dar să ignore justiția.”, a scris USR Tineret într-o postare pe care a decis să o șteargă.

Această poziție nu a fost exprimată de USR în timpul protestelor anti-corupție și anti-PSD din ultimii doi ani.

Vicepreședintele USR Tineret, Ciprian Sorin Constantinescu, a spus că este autorul controversatului text publicat pe Facebook de USR Tineret.

„Nu e nimeni prieten cu studenții, e o poziție redactată de mine pe baza a ceea ce a spus judecătorul Dănileț și pe baza informațiilor publice de la Constantin-Alexandru Manda, care a prezentat situația de acolo”, a scris Constantinescu, într-un comentariu public la o postare de pe Facebook a Antoniei Pup, fost președinte a Consiliului Național al Elevilor, notează Edupedu.ro.

Vicepreședintele USR Tineret a comparat-o pe Antonia Pup cu Ana Pauker în primul său comentariu de la postarea acesteia, în care Pup amintea de campania „Fără Penali în Funcții Publice” a USR, prin care partidul și-a câștigat o mare parte popularitate în rândul electoratului.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Președintele USR, vicepremierul Dan Barna a declarat pentru publicația citată că „a fost un text nepotrivit” postarea publicata de USR Tineret. „A fost un text nepotrivit. El nu se mai află pe pagina. Nu vrem să se transmită un mesaj greșit. Daca vrei rezultate bune soluția e să înveți. Să trișezi la examene e greșit și aici nu trebuie să existe nuanțe. In niciun context”, a declarat copresedintele USRPLUS.

O postare asemănătoare a publicat și pagina de facebook, Rezist, cei care au protestat vehement în ultimii ani împotriva corupției.

„Mulțumită faptului că au fost exmatriculați de la facultatea de drept, 45 de tineri vor putea emigra într-o țară mai puțin coruptă unde vor putea trăi o viață normală (asta dacă au înțeles ceva din fapta lor și vor renunța la furat). Mari fraieri ar fi să mai rămână în România după ce sistemul le-a arătat zero toleranță pentru faptele lor în timp ce la catedră stau doi foști pușcăriași, Șova și Năstase, cărora același regulament nu mai dă dreptul de a preda”, a scris pagina Rezist.

În realitate, Dan Șova nu predă nicăieri, iar Adrian Năstase la Universitatea particulară Nicolae Titulescu.

Consiliul Facultății de Drept și Decanul Facultății de Drept a Universității din București vor înainta Rectorului Universității din București propunerea de exmatriculare a 45 de studenți din anul I, a informat Universitatea vineri seară. „Studenții pentru care s-a propus exmatricularea au conlucrat pe grupuri de comunicare Whatsapp, în paralel cu desfășurarea examenelor online supravegheate audio/video de profesorii titulari. Scopul conlucrării a fost identificarea răspunsurilor și rezolvarea împreună a subiectelor de la unele dintre examenele scrise susținute online în luna februarie 2021”, se arată în comunicatul universității. Rezultatele obținute de studenții în cauză la examenele pentru care s-a dovedit implicarea lor în fraudă vor fi anulate.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE