joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEUSR se prăbușește? Încă cinci parlamentari părăsesc partidul. Între timp, numărul parlamentarilor...

USR se prăbușește? Încă cinci parlamentari părăsesc partidul. Între timp, numărul parlamentarilor înscriși în REPER crește

Deputații Oana Cambera, Paul Cristian Ichim, Daniel Toda și Tudor Benga au anunțat, luni, în plenul Camerei, că demisionează din USR și se retrag din grupul parlamentar al acestui partid, iar deputatul Simina Tulbure a scris pe Facebook că se alătură partidului REPER, înființat de Dacian Cioloș, conform Agerpres.

Partidul REPER, înființat de fostul premier, dar condus de europarlamentarii Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru, are deja în componența sa zece parlamentari, care au părăsit USR la scurt timp după Dacian Cioloș.

„Astăzi, drumul meu se desparte de USR. Este un moment greu de definit, un mix de tristețe și speranță. Demisia este o decizie asumată după o lungă perioadă de analiză, cu multe frământări, în care am simțit că nu pot să mai construiesc într-o energie contrară viziunii pentru care am ales să fac pasul către politică. (…)

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mă voi alătura unei noi mișcări politice în a cărei viziune regăsesc multe din principiile pentru care am ales să mă implic în politică, pentru a construi un viitor european, un reper care să ofere șansa de reformă României”, a scris Oana Cambera, pe facebook.

Simina Tulbure a anunțat explicit că se alătură formațiunii politice REPER, în timp ce Tudor Benga a spus că nu se va alătura niciunui partid pentru moment, preferând să „stea pe bară” o perioadă.

„De azi fac parte din Partidul REPER pentru că am încrederea că în această echipă și cu această viziune pot contribui la o Românie unde cetățenii nu au doar voci, dar pot deveni o voce, în care femeile sunt aplaudate pentru că sunt apreciate, nu pentru a fi intimidate, iar tinerii sunt băgați în seamă pentru a face, împreună cu cei mai cu experiență, reforme pe bune”, a declarat Simina Tulbure.

„Îmi anunț demisia din USR și din grupul USR, îmi voi continua activitatea ca neafiliat. Mulțumesc colegilor pentru această activitate de 6 luni. Le urez colegilor succes în REPER. Eu voi sta o perioadă pe bară. Am fost un susținător clar al redesenării regulilor din politică. Vreau să ducem în continuare această luptă, să deschidem piața politică”, a spus Tudor Benga.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE