joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEUSR-PLUS propune pentru funcția de ministru al Educației un membru de partid...

USR-PLUS propune pentru funcția de ministru al Educației un membru de partid fără experiență în educație, care a pierdut alegerile locale în Focșani

Premierul desemnat Dacian Cioloș cere votul parlamentului pentru un guvern în care, la portofoliul Educației, este propusă Corina Atanasiu, fost secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în guvernul PNL – USR-PLUS, condus de Florin Cîțu, potrivit EduPedu.

Aceasta este licențiată, în urma unor studii universitare între anii 1994 și 1998, în științe ale educației, în schimb nu a profesat niciodată în învățământ. Conform CV-ului, aceasta a activat în domenii aferente educației, precum realizarea unor proiecte de finanțare europeană în acest domeniu și munca într-un ONG al părinților, lansat la începutul anului trecut în prezența Danielei Vișoianu de la Coaliția pentru Educație, consilier parlamentar și fost consilier al ministrului Monica Anisie.

Între altele, doamna Atanasiu propune pentru educație „o vacanță de două săptămâni pentru toți elevii” și „revenirea în format fizic doar în localitățile sub 6 la mie”, incluzând această măsură între cele „ferme pentru limitarea transmiterii”, „aplicabile imediat”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pe lângă studiile făcute în anii ’90, Corina Atanasiu a urmat un master în Administrație Publică între anii 2005 și 2007, în cadrul Facultății de Sociologie, Psihologie, Pedagogie și Asistență Socială a Universității din București. Între 2018 și 2020, a urmat un master în politici publice la SNSPA.

A lucrat, în primii ani de facultate, ca lucrător social pentru Salvați Copii. Tot atunci, între 1996 și 1997, a muncit pentru un centru educațional destinat copiilor romi din Ferantari, continuat în 1997-1998 cu unul de reinserție a copiilor cerșetori din metrou. Ulterior, timp de un deceniu, în perioada 1998-2007, s-a ocupat de coordonare de programe și echipe de asistență tehnică pentru fonduri europene, în cadrul Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Din punct de vedere politic, ea a candidat din partea USR-PLUS la Primăria Focșani în alegerile locale de anul trecut, obținând însă doar postul de consilier. Corina Atanasiu a a fost realeasă președinte al filialei USR-PLUS din Focșani (unde a și fost consilier local) în vara acestui an.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În declarația de avere depusă la începutul anului, ca secretar de stat în cadrul MIPE, ea menționează, la proprietăți, un teren de 255 de metri pătrați în București și unul de 431 metri pătrați în Ilfov, o casă cu suprafața de 238 de metri pătrați construită în București, și împrumuturi acordate în nume personal de Asociația Caies (112 mii lei) și Dinamic Cons SRL (138 mii lei), venituri de salariat de la Asociația Caies de 133 mii de lei și 3.285 de lei indemnizație de consilier local.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE