ACTUALITATEUSR-PLUS propune pentru funcția de ministru al Educației un membru de partid...

USR-PLUS propune pentru funcția de ministru al Educației un membru de partid fără experiență în educație, care a pierdut alegerile locale în Focșani

Premierul desemnat Dacian Cioloș cere votul parlamentului pentru un guvern în care, la portofoliul Educației, este propusă Corina Atanasiu, fost secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în guvernul PNL – USR-PLUS, condus de Florin Cîțu, potrivit EduPedu.

Aceasta este licențiată, în urma unor studii universitare între anii 1994 și 1998, în științe ale educației, în schimb nu a profesat niciodată în învățământ. Conform CV-ului, aceasta a activat în domenii aferente educației, precum realizarea unor proiecte de finanțare europeană în acest domeniu și munca într-un ONG al părinților, lansat la începutul anului trecut în prezența Danielei Vișoianu de la Coaliția pentru Educație, consilier parlamentar și fost consilier al ministrului Monica Anisie.

Între altele, doamna Atanasiu propune pentru educație „o vacanță de două săptămâni pentru toți elevii” și „revenirea în format fizic doar în localitățile sub 6 la mie”, incluzând această măsură între cele „ferme pentru limitarea transmiterii”, „aplicabile imediat”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pe lângă studiile făcute în anii ’90, Corina Atanasiu a urmat un master în Administrație Publică între anii 2005 și 2007, în cadrul Facultății de Sociologie, Psihologie, Pedagogie și Asistență Socială a Universității din București. Între 2018 și 2020, a urmat un master în politici publice la SNSPA.

A lucrat, în primii ani de facultate, ca lucrător social pentru Salvați Copii. Tot atunci, între 1996 și 1997, a muncit pentru un centru educațional destinat copiilor romi din Ferantari, continuat în 1997-1998 cu unul de reinserție a copiilor cerșetori din metrou. Ulterior, timp de un deceniu, în perioada 1998-2007, s-a ocupat de coordonare de programe și echipe de asistență tehnică pentru fonduri europene, în cadrul Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Din punct de vedere politic, ea a candidat din partea USR-PLUS la Primăria Focșani în alegerile locale de anul trecut, obținând însă doar postul de consilier. Corina Atanasiu a a fost realeasă președinte al filialei USR-PLUS din Focșani (unde a și fost consilier local) în vara acestui an.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În declarația de avere depusă la începutul anului, ca secretar de stat în cadrul MIPE, ea menționează, la proprietăți, un teren de 255 de metri pătrați în București și unul de 431 metri pătrați în Ilfov, o casă cu suprafața de 238 de metri pătrați construită în București, și împrumuturi acordate în nume personal de Asociația Caies (112 mii lei) și Dinamic Cons SRL (138 mii lei), venituri de salariat de la Asociația Caies de 133 mii de lei și 3.285 de lei indemnizație de consilier local.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate